Hizb ut-Tahrir fordømmer dansk hjælp i Irak

Den islamistiske bevægelse kalder danske politikere løgnagtige, når de siger, at de vil hjælpe i Irak

Talsmand i Hizb ut-Tahrir Junes Kock fordømmer i en video dansk hjælp i Irak. (Foto: Hizb ut-Tahrir)

- Lad være med at tro på deres løgne og bedrag. Vi har selv været vidne til, at helt basale ting i islam bliver angrebet ... De kommer ikke med hjælp. De kommer med elendighed. Det er det eneste, de nogensinde vil komme med.

Ordene falder i en ny YouTube-video fra den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir Skandinavien, som på det kraftigste fordømmer, at Danmark har sendt et Hercules-transportfly til den internationale mission i Irak, som forsøger at bremse en humanitær katastrofe udløst af de ultrarabiate islamister fra Islamisk Stat.

I videoen står talsmanden Junes Kock foran en samling røde bygninger og taler om den løgn og bedrag, som de danske politikere ifølge Hizb ut-Tahrir gør sig skyldige i, når de siger, at de vil hjælpe folk i Irak. Han sammenligner den nye danske indsats med støtten til den amerikansk-ledede invasion i 2003. Og den rødhårede talsmand giver ikke meget for, at transportflyet er sendt på en humanitær mission for at redde civile i Irak.

- Det er løgn og manipulation, når Danmark siger, at de ikke skal i krig, men hjælpe civilbefolkningen. Sender man våben og soldater, så er man i krig.

Se også: Et enigt folketing sender militærfly til kampen mod IS i Irak

Den verbale bredside mod det danske samfund, hvor Junes Kock øjensynligt har boet hele sit liv, når nye højder mod slutningen af videoen, hvor han ser det som en større og mere generel hetz mod muslimer herhjemme og i udlandet. Se videoen øverst i artiklen.

- Det er samtidig med, at de bruger kræfter på at bekæmpe islam her lokalt med antiterror-lovgivning, administrative udvisninger og hemmelige retssager og mange andre tiltag, vi vil se i den nærmeste fremtid.

Løsningen ligger ifølge talsmanden for Hizb ut-Tahrir lige for.

- Det eneste, som kan sikre muslimerne mod det kaos, som udspiller sig nu, er genetableringen af kalifatet. Et kalifat, som Allah har lovet vil skabe sikkerhed og stabilitet for muslimerne.

Da IS i går offentliggjorde denne optagelse af henrettelsen af den amerikanske journalist James Foley, skete det i en finpudset produktion med arabiske undertekster for dem, som ikke kunne forstå offer og bøddels perfekte engelsk. Tæt på Brutal terror-organisation er nu i Danmark

Netop støtten til oprettelsen af et kalifat og Hizb ut-Tahrirs stærke organisation i Danmark bliver af Mellemøst-ekspert Naser Khader vurderet til at være en af de væsentligste grunde til, at så mange danskere drager i krig i Syrien.

- Islamisterne i Danmark er stærkt organiserede. Hizb ut-Tahrir i Danmark vurderes for eksempel til at være næst stærkest i Europa efter England. Og flere af dem, der tager til Syrien, er startet hos Hizb ut-Tahrir og er så senere blevet yderligere radikaliseret.

Med mellem 100-130 islamister i Syrien ligger Danmark som nummer to i Europa i forhold til at have flest statsborgere på slagmarken i Syrien og Irak. Khader vurderer, at langt størstedelen af de danske frivillige i den syriske krig er drevet af islamistisk ideologi og støtter den frygtede terrorbevægelse Islamisk Stat:

Se også: Danmark i toppen af jihadist-liste

- Man kan bruge udelukkelsesmetoden i forhold til dem, der tager derned. En mulighed er, at du kan være på Assads side, og den mulighed er udelukket. Alle fra Danmark, der rejser derned, tager ned for at bekæmpe Assad.

- Så er der muligheden, der hedder Den Frie Syriske Hær. Den mulighed er også lukket, for de vil kun have desertører fra Assads hær. Man skal være soldat. Så er der Al Nusra, det vil sige al-Qaeda i Syrien, men det er heller ikke sandsynligt. I de arabiske medier fortælles der, at Al Nusra er ved at rydde op og ikke vil have udlændinge mere. De vil kun have syrere. Så er der Ahrar al-Sham, som er en islamistisk organisation, men ikke knyttet til al-Qaeda. Den er lokalt forankret, og de foretrækker folk fra lokalområderne til at bekæmpe Assad.

Endelig er der Islamisk Stat. De eneste, der forsøger at rekruttere udlændinge og har træningslejre til dem, er Islamisk Stat, siger Naser Khader.

Samfund - 29. jul. 2014 - kl. 13:37 FRONTALT: Islamist i konfrontation med V-spids

Direkte adspurgt, om den danske afdeling af Hizb ut-Tahrir støtter Islamisk Stats (IS) kamp i Irak og Syrien, ønsker talsmanden Junes Kock ikke at svare:

– Det vil vi af principielle årsager ikke kommentere. Vi har ikke tillid til, at de vestlige medier formår at formidle vores svar på en nuanceret måde.

Af samme grund ønsker Junes Kock heller ikke at svare på, om han og trosfællerne i Hizb ut-Tahrir så tager afstand fra IS og deres massemord i det nordlige irak.

Se også: Lars til Hizb-Ut: Rejs så ned til jeres kalifat

Begge organisationer bekender sig til en fundamentalistisk retning af sunniislam og deler målsætningen om oprettelsen af et kalifat i den arabiske verden. Men Junes Kock understreger, at metoderne er vidt forskellige:

– Vi er et politisk parti og vil påvirke den offentlige opinion, og i modsætning til mange andre organisationer i den arabiske verden har vi ikke en væbnet gren, siger Junes Kock.

I en pressemeddelelse fra Hizb ut-Tahrir fremgår det også, at organisationen ikke anerkender det kalifat, som IS’ leder Abu Bakr al-Baghdadi udråbte i slutningen af juni. Hizb ut-Tahrir kalder IS’ kalifat for ren retorik.

0 kommentarer
Vis kommentarer