Medier: Dansk moske støtter Islamisk Stat

- Jeg forstår godt, man dræber folk, siger talsmanden for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus.

Flere personer med tilknytning til moskeen på Grimhøjvej er angiveligt draget i hellilg krig i Syrien. (Foto: Ernst Van Norde)
Flere personer med tilknytning til moskeen på Grimhøjvej er angiveligt draget i hellilg krig i Syrien. (Foto: Ernst Van Norde)

Mens det meste af verden ser på med gru og rædsel, mens terror-organisationen Islamisk Stat (IS) myrder sig gennem Syrien og Irak, så er der nogle, der bifalder oprettelsen af det shariabaserede kalifat.

En af dem er Fadi Abdallah, som er talsmand for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus.

Den nye moske på Grimhøjvej i Aarhus Vest, hvor imam Abu Bilal Ismail forleden svor død over jøderne, ligger i en tidligere erhvervsbygning et par hundrede meter fra den tidligere moske. (Foto: Anita Graversen) Samfund Muslimer lægger jøde-tale ned  

Han siger til flere medier, bl.a. TV2 Østjylland, at han er tilhænger af IS, men ikke nødvendigvis af deres metoder.

- En islamisk stat vil altid være hvad vi muslimer længes efter, derfor kan vi heller ikke lade være med at støtte Islamisk Stat, selvom den kommer med fejl, så må vi se tiden an, siger han til netavisen Den Korte Avis.

Selv om IS begår folkedrab på irakere og syrere, og har vakt hele verdens vrede med henrettelsen af den amerikanske journalist James Foley, så får det ikke talsmanden til at slække på støtten. Han går ikke ind for de voldelige metoder, men accepterer dem.

- Vilkårene er jo ikke de samme dernede som her, jeg forstår godt at man dræber folk nu, siger han til Den Korte Avis.

Samfund Jihad-moske i krig med myndighederne  

Grimhøj-moskeen har flere gange tidligere været i medierne for mindre heldige sager, og er både blevet forbundet med terror-sympati og beskyldt for at opfordre til drab på jøder. Desuden er flere personer med tilknytning til moskeen angiveligt draget på hellig krig i Syrien.

Ekstra Bladet har kontaktet Islamisk Trossamfund, som er en sammenslutning af danske muslimer, for at få en reaktion på Grimhøj-talsmandens udtalelser. De er endnu ikke vendt tilbage.