TV: Ofrer fuldtidsjob for at hjælpe hjemløse

Hverdagens helte: 39-årige Gitte Johansen er gået på deltid for at hjælpe samfundets udsatte med at få noget at spise i weekenden

Video: FOA

Når vi andre hygger med lørdagsslik i sofaen, er der nogen som må kigge langt efter både mad og et sted at ligge.

De hjemløse har nemlig ingen væresteder at besøge i weekenden, for der har personalet fri og værestederne lukket. Men på grund af en kvindelig ildsjæl, har de hjemløse i København fået det markant bedre.

Den 39-årige social- og sundhedsassistent Gitte Johansen er kvinden bag 'Projekt Hjemløs' i det københavnske Nordvest-kvarter, hvor gadens folk kan komme ind i weekenden og få et par måltider mad. Og hun har ofret meget for at hjælpe dem.

Det skriver FOA.

- Jamen det er rigtigt, at jeg har været nødt til at gå på deltid, for at få det til at køre rundt, siger Gitte Johansen til Ekstra Bladet.

- På en dag kommer der typisk mellem 40 og 85 hjemløse, så der er meget at se til. Der er 35 frivillige tilknyttet, og det er alt fra sygeplejerske og misbrugskonsulent til dem, der laver mad, siger hun.

Hvis ikke det havde været for kærligheden til mine hunde Mango (tv) og Mulle, så havde jeg nok ikke været her i dag, siger Ludo Michael Rasmussen. (Foto: Per Rasmussen) Vagthund Hjemløse elsker deres kæledægger: Hunden er vores bedste ven  

Hun drømmer om at leve af at styre 'Projekt Hjemløs', men erkender, at det ikke er realistisk lige nu.

- Det kræver, at der er en fond eller en virksomhed, der donerer penge til os. Vi får lidt kommunal støtte, men de skal selvfølgelig overholde reglerne på området, så deres hjælp er begrænset til hjælp med huslejen, siger Gitte Johansen, som altid har haft et blødt hjerte for samfundets svageste.

- Jeg har altid brændt for at hjælpe skæve eksistenser, og da jeg er uddannet social- og sundhedsassistent er det en meget naturlig del af mit liv at hjælpe, siger hun.

Hendes indsats er da heller ikke gået upåagtet hen. Hun er nomineret som 'Årets frivillige københavner', og vil blive hyldet sammen med andre frivillige 26. september.

Se også: Hjemløs sigtet for motivløst mordforsøg: Hader han kvinder ?  

- Jeg har arbejdet med hjemløse i syv år, og jeg blev faktisk opfordret af de hjemløse til at gøre det bedre og åbne noget i weekenden. Så vidt jeg ved, er der ikke andre steder, de hjemløse kan gå hen i weekenden, siger hun til Ekstra Bladet.

Hvis du ønsker at støtte projekt hjemløs, kan du se på deres hjemmeside, hvordan du nemmest gør. Skoler og virksomheder kan også hjælpe ved at samle skruelåg fra Arla. Se her, hvordan det foregår.

0 kommentarer
Vis kommentarer