Moses frygtes bortført til Frankrig

Familiestridigheder bag, at 12-årig forsvandt fra institution i Aarhus

Moses Nkole frygtes bortført til Frankrig på grund af familiestridigheder. Han boede på behandlingshjem i Aarhus. (Foto: Politiet)
Moses Nkole frygtes bortført til Frankrig på grund af familiestridigheder. Han boede på behandlingshjem i Aarhus. (Foto: Politiet)

Moses Nkole på 12 år er fortsat savnet efter han lørdag nat forsvandt fra behandlingshjemmet Bøgholt i Aarhus. Østjyllands politi har mistanke om, at drengen har fået assistance fra familie til at komme væk fra Bøgholt på et tidspunkt efter klokken 23, hvor institutionen normalt er aflåst.

- Det er svært, men vi forsøger at få drengen tilbage. Han har en faster eller moster i Frankrig, og familien er uenig i, at Moses skal bo på Bøgholt, hvor han er anbragt af familiemæssige årsager, siger politikommissær Thomas Hinge, Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Han har en formodning om, at familien har forsøgt at få drengen til Frankrig.

Behandler autisme

- Bøgholt er ikke en lukket institution og alle procedurer er blevet overholdt. Der er låst om natten, men man kan forlade stedet, hvis det er dét, man vil, siger Aarhus kommunes centerchef for børn- og unge med handicap, Ruth Lehm, til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Bøgholt var tidligere for nødstedte børn, men er i gang med at  blive omlagt til at være en institution for børn og unge med handicap inden for  autisme-spektret. Det er målgruppen nu. Jeg håber, vi snart finder Moses, så han kan komme hjem. Det er en rigtig svær og alvorlig situation.

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer