Ammende mor smidt ud i regnen

En mor blev smidt ud af en forretning, da hun ville amme sin otte uger gamle baby

Inna Højland Frederiksen blev bedt om at gå ud af butikken DK Companys Outlet på Langelinie, da hun ville amme sin sultne baby. (Foto: Kate Zar Photography)
Inna Højland Frederiksen blev bedt om at gå ud af butikken DK Companys Outlet på Langelinie, da hun ville amme sin sultne baby. (Foto: Kate Zar Photography)

Når en baby på otte uger er sulten, er der ikke meget andet at gøre end hurtigt at give den noget mad. Det var netop, hvad en mor ville gøre i søndags, da hun var med sin familie i tøjbutikken Companys Outlet på Langelinie.

- Min baby begyndte at græde, fordi hun var sulten, og hun bliver rigtig sur, hvis hun ikke får bryst, fortæller moren Inna Højland Frederiksen til Ekstra Bladet.

Udenfor regnede det voldsomt, så hun valgte at finde en stol afsides i butikken og begyndte at amme sin lille pige.

- Jeg var desperat, jeg vidste ikke, hvor jeg ellers skulle gå hen, fortæller Inna Højland Frederiksen.

Måtte amme på en trappe

Hun fik dog ikke lov til at sidde på stolen længe, før en af de to medarbejdere i butikken bad hende om at gå et andet sted hen og amme sin baby.

- Pigen sagde, at jeg var nødt til at gå, fordi det ikke var tilladt at amme barnet i butikken, siger Inna Højland Frederiksen.

I stedet skulle Inna Højland Frederiksen finde det nærmeste puslerum. Der var dog intet i nærheden. Derfor måtte den desperate mor til sidst sætte sig på en trappe i en overdækket passage uden for butikken og amme sin sultne baby.

- Jeg sad der på trappen og tænkte; hvad sker der, siger hun.

Var ved at græde

Episoden gjorde da også stort indtryk på moren.

- Jeg var rigtig ked af og var lige ved at græde, fortæller Inna Højland Frederiksen om situationen.

Da hun fik det hele lidt på afstand, blev hun dog vred og skrev derfor til Companys Outlet på deres Facebook-side for at høre, hvad deres ammepolitik var.

Den besked er gået viralt og er til stor debat på diverse ammesider på Facebook.

Jens Obel, medejer af DK Company, var dog hurtig til at svare Inna Højland Frederiksen på Facebook og beklage, at hun måtte forlade en af firmaets butikker med sin sultne baby.

- Jeg kan slet ikke forstå, at vi havner i sådan en situation. 80 procent af vores ansatte er kvinder, og mange har børn. Vi forstår derfor, hvor vigtigt det er, at mødre kan amme, når deres børn er sultne, siger han til Ekstra Bladet.

Må ikke gentage sig

Det er ikke kun firmaets ejer, der er ked af situationen. Det samme er chefen af butikken på Langelinie.

- Jeg har talt med butiksbestyreren. Hun var ikke i butikken i søndags, men er dybt ulykkelig over situationen, siger Jens Obel, der beklager episoden, som skyldtes forvirring blandt et travlt butikspersonale den dag.

Her til morgen har Jens Obel derfor sendt oplysninger til alle DK Companys butikker, så der ikke hersker tvivl om, hvilke retningslinjer der fremover hersker i forhold til ammende kvinder.

- Vi vil simpelthen ikke havne i sådan en situation igen. Derfor har vi i dag sendt kommunikation ud til samtlige butikker, så de ved, at det her ikke må gentage sig. Vi tager det dybt alvorligt, siger han.

Har du oplevet at blive smidt ud fra et sted, fordi du ammede, så skriv til os på 1224@eb.dk

 

0 kommentarer
Vis kommentarer