Annonce:
Annonce:

Regionernes direktører får skjulte millionbonusser

Flere regionsdirektører har fået store beløb i fratrædelsesordninger, selv om de fortsætter i deres job

Annonce:
Følg Samfund

En række direktører i regionerne bliver belønnet med millioner, fordi de er ansat på åremål. De tidsbegrænsede stillinger betyder, at de får en stor fratrædelsesgodtgørelse - også selv om de beholder deres job.

Det viser aktindsigter fra landets fem regioner, skriver metroxpress.

I Region Midtjylland har regionsdirektør Bo Johansen fået knap 1,1 million kroner i fratrædelse i 2012, selv om hans aftale blev forlænget med tre år, og koncerndirektør Morten Rand Jensen fra Region Hovedstaden kunne sidste år hæve næsten 3,5 millioner kroner i årsløn takket være en godtgørelse på knap 1,5 millioner kroner.

Han kan ydermere se frem til næsten en halv million ekstra i fratrædelse, når hans aftale udløber til sommer, mens Bo Johansen får 1,1 million kroner til efteråret.

Annonce:

Men den type ordninger er en uskik, mener Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved SDU.

- Det undrer mig, at de får udbetalt de høje aftrædelsesbeløb, selv om de bliver i samme stilling eller skal på pension. Aftrædelsesbeløbet er jo tiltænkt sådan, at man skal have mulighed for at optjene en indtægt i perioden, inden man får et nyt job, siger han til metroxpress.

I Region Hovedstaden fik koncerndirektør Svend Hartling tilmed 1,3 millioner kroner i 2012 for at lade sig genansætte i samme stilling. Denne gang blot på en kontrakt uden en ny godtgørelse i fremtiden.

Region Sjælland er den eneste region, der aldrig har ansat direktører på åremål.

Annonce:

- Problemet med åremål er to ting. Det kan blive utrolig dyrt for arbejdsgiverne, og det bliver et kunstigt ledelsesforløb, at du ved præcist, hvor længe chefen er ansat. Du ser heller ikke åremål i det øvrige erhvervsliv, siger Jens Andersen, administrerende direktør i Region Sjælland.

Men det kan være slut med, at nye regionsdirektører får millioner i fratrædelsesgodtgørelser uden at gå af.

- Vi ønsker at afskaffe, at regionale medarbejdere uanset lønniveau får en fratrædelsesgodtgørelse, hvis de ansættes i en åremålsstilling, siger Anders Kühnau, regionernes chefforhandler for overenskomster, til metroxpress.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: