Hyldes for at give hjemløs mad og smøger

50.000 likes: Martin Carlsens gode gerning mod en trist hjemløs har gjort ham til dagens mand på Facebook

Martin Carlsens gode gerning har rørt mange danskere - rigtig mange. (Privatfoto/Facebook)
Martin Carlsens gode gerning har rørt mange danskere - rigtig mange. (Privatfoto/Facebook)

- Det er en rigtig positiv oplevelse, og det motiverer mig til at gøre mere for andre.

Sådan siger 27-årige Martin Carlsen om den Facebook-storm af likes og positive kommentarer, som har ramt ham, efter han onsdag aften hjalp en hjemløs mand på Odense Banegård og efterfølgende skrev en opdatering om det.

Den hjemløse blev mobbet af en flok unge, da han ville nasse en smøg, og det gjorde ham så trist, at Martin valgte at blande sig.

Se også: Derfor var Facebook nede i går  

- Der var stadig ti minutter til bussen kom, så jeg kunne lige nå i 7-eleven og købe en pakke smøger, en lighter og en sandwich. Det gav jeg til ham, og han blev SÅ glad og taknemmelig. Jeg nåede kun lige at sige 'god aften' før bussen kom, siger Martin Carlsen, der til daglig arbejder som IT-udvikler.

I bussen på vej hjem skrev han denne opdatering.

Da han senere kigget på facebook, havde opdateringen fået 80 likes.

- Jeg tænkte, at det var sgu da meget fint.

Men da han vågnede torsdag morgen, var det lidt mere end fint. I skrivende stund er opdateringen blevet delt mere end 5900 gange, den har fået næsten 50.000 likes og der er skrevet 2800 kommentarer.

- Det er en rigtig sjov oplevelse. Det er meget positivt, og det påvirker mig sindssygt positivt. Jeg læser andres historier, og det er så fedt, at der er andre, der tør gøre noget, og har overskuddet til det. Det giver mig motivation til selv at gøre mere, siger Martin Carlsen.

Se også: Twitter gik amok i Kim Kardashian-tweet  

Der er også negative kommentarer, men det trækker han på skuldrene af.

- Det overrasker mig ikke, at nogle er negative. Jeg er til gengæld overrasket over, hvad de er negative over. Der er en del, der skriver at jeg lyver, fordi man slet ikke kan få cigaretter og en sandwich i 7-eleven for 65 kroner. Men det kan man altså godt, siger han med et grin.

- Hvad håber du, der kan komme ud af det her?

- Jamen det kunne da være smart, hvis 7-eleven og andre laver en slags 'hjemløse-billet', hvor man køber en værdikupon til mad og drikke, som man kan give til hjemløse. Mange vil ikke give dem penge, fordi de er bange for, at de bruger dem til øl. Jeg synes ikke, det rager os, hvad de bruger pengene til, men det kunne måske være en god idé med billetter, hvis det kan få flere til at give, siger Martin Carlsen.

Ideen er hermed viderebragt.

0 kommentarer
Vis kommentarer