Pilotstrejke påvirker tusindvis af rejsende

Fredag går Lufthansas piloter i strejke, så flere end 200 afgange til og fra Frankfurt må aflyses.

Tusindvis af flypassagerer vil fredag få deres rejseplaner forstyrret.

Det skyldes, at en gruppe piloter vil strejke, da de ikke kan komme til enighed med det tyske flyselskab Lufthansa, og det vil påvirke en lang række afgange til og fra Europas tredjestørste lufthavn i Frankfurt.

Piloternes fagforening, Vereinigung Cockpit, siger, at deres medlemmer nedlægger arbejdet fra klokken 17 til 23. Det vil påvirke flyvninger på korte og mellemlange distancer.

Piloterne blevet uenige med Lufthansa, fordi de kræver bedre pension og løn. Piloternes fagforening kræver 10 procent mere i løn, og vil have genindført en ydelse, der gør at piloterne kan gå på pension allerede som 60-årig. Lufthansas piloter kan på nuværende tidspunkt gå på betalt efterløn som 55-årige, men flyselskabet vil have ændre dette, så alle piloter er flyvende til de er 65 år.

Lufthansa oplyser, at strejken efter alt at dømme vil resultere i aflysningen af flere end 200 afgange, og at det vil påvirke omtrent 25.000 passagerer.

Den varslede strejke kommer, efter at piloter i Lufthansas discount-afdeling, Germanwings, i sidste uge nedlagde arbejdet. Det kostede selskabet 10 millioner euro.

0 kommentarer
Vis kommentarer