TV: Hun er verdens ældste yoga-instruktør

96-årig har dyrket yoga i 70 år og undervist i 56

Selvom fødselsattesten er dateret til 1918, kan 96-årige Tao Porchon Lynch stadig udføre komplicerede og krævende yogastillinger, og hun bliver derfor opsøgt af unge mennesker, der gerne vil have yogaundervisning fra netop hende.

Den fransk-indiske kvinde, der siden 2012 har været Guinness-rekordholder som verdens ældste yoga-instruktør, har sit eget yogastudie i New York, som folk fra hele verden opsøger for at få undervisning.

Se også: Kan det passe? Fødselsattesten siger 127 år

En, der har rejst langt for at blive undervist af Tao Porchon Lynch, er 33-årige Anita Devanangana fra Ungarn.

- Hun er så inspirerende, og har virkelig forandret mit liv. Når jeg ser hende, og prøver at følge med hende, er det som om hun er yngre end mig. Jeg håber bare at jeg kan holde mig lige så godt når jeg når hendes alder, lyder begrundelsen for at Anita Devanangana valgte at tage den lange rejse.

Gammel? Det er noget man føler sig!
Den aldrende yogainstruktør mener at årsagen til hendes lange liv og ungdommelige sind skal findes i hendes positive indstilling.

- Intet er umuligt, hvad du end vil i livet kan lade sig gøre. Du har svaret på alt inde i dig selv, og vigtigst af alt: lad aldrig nogen fortælle dig, at du er gammel!

Til trods for en hofteoperation og et nyligt brækket håndled, er den 96-årige stadig i fulde omdrejninger, takket være hendes positive indstilling til livet.

- Man skal ikke lukke negative tanker ind. Hver morgen vågner jeg og forventer, at det bliver den bedste dag i mit liv, lyder det.

Se også: TV: Her er verdens ældste mand

0 kommentarer
Vis kommentarer