Cecillia er nu officielt en kvinde

Transkønnede Cecillia Mundt er den første i Danmark, der har fået et juridisk kønsskifte

Cecillia Mundt er den første transkønnede i Danmark, der får et nyt CPR-nummer og dermed et juridisk kønsskifte (Foto: Linda Johansen)
Cecillia Mundt er den første transkønnede i Danmark, der får et nyt CPR-nummer og dermed et juridisk kønsskifte (Foto: Linda Johansen)

I går fik 49-årige Cecillia Mundt en besked, hun havde ventet længe på: Hun har nu fået et personnummer, der ender på et lige tal i stedet for et ulige. Det betyder med andre ord, at hun nu officielt er registreret som kvinde frem for mand.

Hun er samtidig den første transkønnede i Danmark, der har fået et juridiske kønsskifte. Det sker efter, at en ny lovgivning pr. 1. september gør det muligt at få ændret personnummer. Glæden vil da heller ingen ende tage for den 49-årige kvinde.

- Jeg er rigtig glad. Jeg har en indre glæde over, at jeg nu er respekteret, og at det offentlige system nu har accepteret mig som kvinde, siger Cecillia Mundt til Ekstra Bladet.

Der er en masse ting, der nu vil blive lettere i hverdagen, mener hun.

- Jeg skal ikke ud med en masse forklaringer hver gang, jeg viser mit sygesikringsbevis, der slutter på et ulige nummer, hos kommunen, eller når jeg er på apoteket for at hente medicin, siger Cecillia Mundt, der er vant til at få en del kommentarer i forhold til det at være transkønnet.

Mangler kønsskifteoperation
Det er ikke kun kommentarer, Cecillia Mundt har været udsat for. I juni sidste år blev hun ved højlys dag slået ned med en hammer i København. Hendes kranie blev flækket ved overfaldet, og hun har i dag flere mén efter det - blandt andet Posttraumatisk stresslidelse, der har gjort hende angst for at færdes frit.

I dag vil hun dog forsøge at glemme alt om overfaldet og i stedet glæde sig over sit nye personnummer.

- Det skal fejres, siger hun og forklarer, at hun skal mødes med nogle veninder.

En anden ting, Cecillia Mundt håber, at hun snart vil kunne fejre, er et fysisk kønsskifte. Hun har fået hormonbehandlinger, siden hun for tre år siden besluttede at leve 100 procent som kvinde. For at fuldende kønsskiftet mangler hun dog at blive opereret, men endnu har Sexologisk Klinik ikke godkendt hendes anmodning.

Cecillia Mundt lader dog ikke tvivl om, hvor meget hun ønsker den sidste del af sit kønsskifte.

- Jeg ønsker det af hele mit hjerte. Det er et og alt for mig. Den operation vil lette de smerter, jeg har psykisk, siger hun.

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer