Danmark splittet: Vejrguderne er urimelige

Sydvest eller solcreme? Den ene del af landet må være godt misundelige på den anden i dag

Se vildt så det ud, da Nykøbing Mors i juli blev ramt af skybrud

Det kan godt være, at der er højt til loftet i Vestjylland.

Men i dag er det altså sjovere at være fynbo eller københavner. For mens man i landets østlige egne kan se frem til en lang fridag i selskab med solskin og 23 grader, så må indbyggerne i Esbjerg, Struer og omegn finde sig i at blive udsat for 16 grader og store regnmængder med risiko for skybrud.

- Det ser vådt ud. Der er en del regn- og tordenbyger, og der er faldet en del millimeter regn på de kanter i de sidste par timer, siger meteorolog Michael Skelbæk fra DMI til Ekstra Bladet.

- Der kommer flere byger i eftermiddag, og helt lokalt kan der forekomme skybrud. Men jeg vurderer ikke, at der er tale om større arealer.

Regnen går hele vejen fra Esbjerg-egnen til Struer og Lemvig, og vil man væk fra regnen gælder det altså om at bruge dagen til at besøge familie eller venner længere mod øst.

Michael Skelbæk beroliger med et smil med, at regnen ikke ligefrem medfører evakueringsfare for indbyggerne i det vestlige Danmark.

- Men der kommer jo noget vand, og det kommer også til at tordne. Så det er jo uvejr. Det er ikke dét, lyder det fra meteorologen.

- Københavnerne kan dog godt berede sig på en god dag. Der er jo ikke en sky på himmelen. Det er jo lidt sjovt - i citationstegn - at der er sommer i de østligste egne og nogle steder op til 25 grader, mens Vestjylland har regn og torden.

Se mere her på Vejret.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer