DMI varsler skybrud

Store dele af Jylland bliver ramt af skybrud, man kan forvente op til 45 millimeter regn

Se vildt var det i Brande, da der var skybrud 5. juli

Har du billeder af skybruddet? Så send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 alm. takst

Lige nu varsler DMI skybrud over store dele af Jylland.

- Det er særligt Midt- og Vestjylland, der er ramt, men regnen er også begyndt at bevæge sig langsomt nordpå. Der vil nok komme mellem 30 og 45 millimeter regn, siger den vagthavende meteorolog hos DMI, Henning Gisselø, til Ekstra Bladet.

Samfund - 6. sep. 2014 - kl. 08:53 Risiko for skybrud

Der er allerede faldet store mængder af vand i Jylland, og der der kan også forventes kraftige tordenbyger.

- Vi regner med, at det driver over i løbet af aftenen eller intensiteten vil aftage, så vi ikke har de her skybrudslignende tilstande. Så vil det bare være ganske almindeligt regn og torden, siger Henning Gisselø.

Den seneste tid har der været en række skybrud over Danmark, og i sidste weekend blev København ramt af over 100 millimeter vand. Og det er der en helt særlig årsag til, fortæller den vagthavende meteorolog.

Se også: Strid om hjælp til ofre for skybrud

- Danmark ligger lige nu på grænsen mellem den kølige luft, der ligger vest for Atlanterhavet, og så har vi den meget varme luft, som ligger over Central- og Østeuropa. Det er simpelt hen på grænsen mellem de to luftmasser, at man kan få dannet de her meget kraftige tordenbyger og skybrud. Vi har ligget i den grænse i noget tid,  og det er derfor, at der har været så mange skybrud. 

0 kommentarer
Vis kommentarer