Meteoritnedslag skaber 12 meter krater i millionby

Rystelserne i Nicaraguas hovedstad var så kraftige, at de slog ud på landets seismografer

Foto: AP
Foto: AP

Indbyggerne i Nicaraguas hovedstad, Managua, hørte sent lørdag aften et kæmpe brag og følte jorden ryste under sig.

Braget og rystelserne skyldtes ikke en eksplosion, som mange troede, men i stedet, at en mindre meteorit slog ned nær millionbyens lufthavn og skabte et 12 meter bredt krater, siger myndighederne i det centralamerikanske land søndag.

Troede det var en bombe
- Jeg sad på min terrasse og kunne ikke se noget. Men så lød der et kæmpe-brag. Vi troede, at det var en bombe, som eksploderede, siger Jorge Santamaria til nyheds-bureauet AP.

Utroligt nok kom ingen personer til skade, da meteoritten ramte Jorden.

Ifølge myndighederne var meteoritten sandsynligvis et stykke af asteroiden "2014 RC", der søndag fløj tæt forbi Jorden. Tæt på er i astronomiske termer omkring 40.000 kilometer.

- Vi er overbevist om, at det var en meteorit. Vi har set krateret fra sammenstødet, siger Wilfredo Strauss fra Nicaraguas Seismiske Institut.

Meteoritten ramte et grønt område nær lufthavnen omkring midnat mellem lørdag og søndag. Nedslaget udløste så store rystelser, at det slog ud på de seismografer, der normalt måler jordskælv.

To udslag
- Man kan se to udslag. Først en lille seismisk bølge fra da meteoritten ramte Jorden, og dernæst en ny og stærkere bølge, som stammer fra lydtrykket, siger Wilfredo Straus.

Ifølge beboere tæt ved lufthavnen, der troede, at de havde hørt en eksplosion, regnede det i minutterne efter nedslaget med væsker, sand og støv.

Nicaragua vil nu bede eksperter fra USA om hjælp til at blive klogere på hændelsen.

1 af 2 Meteoritten ramte et grønt område nær lufthavnen. (Foto: Google Maps)
2 af 2 Foto: AP
0 kommentarer
Vis kommentarer