Åhhh! Sol og 23 grader i weekenden

Først blæst og byger, men hen imod weekenden kommer solen igen.

Solskin og dejlig varme i den kommende weekend. måske ligefrem en tur til stranden? (Arkivfoto: Posselt Lærke)
Solskin og dejlig varme i den kommende weekend. måske ligefrem en tur til stranden? (Arkivfoto: Posselt Lærke)

Er du træt af regn og blæst?

Så er der heldigvis håb forude. Ikke de næste par dage - men i weekenden vil solen atter titte frem og det bliver også varmere. Måske helt op til 23 grader.

Indtil da skal et lavtryk først passere landet i løbet af mandag og tirsdag, fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Michael Skelbæk.

Hidsigt lavtryk
- Man kan dele ugen op i to. Vi starter ud i dag (mandag, red.) med et ret hidsigt lavtryk, som giver en del byger over hele landet og også en del blæst. Vi forventer en jævn til hård vind fra sydvestlig retning, og ude ved kysterne kan vinden nå op på en kuling, siger Michael Skelbæk til Ritzau.

Det bliver især nord- og midtjyderne, der kan få den barske side af efteråret at føle mandag.

Torden og hagl
- De byger, der kommer i den nordlige del af Jylland, kan både have torden og hagl med sig. Der kommer også en del millimeter regn, men vi kommer ikke op i nærheden af de mængder, som vi har set for nylig visse steder, siger han med henvisning til de seneste ugers skybrud flere steder.

Lavtrykket skal bruge hele mandagen og en del af tirsdagen på at passere, men så bliver vejret mere stabilt, og hen imod weekenden stiger temperaturen og antallet af solskinstimer.

Op til 23 grader
- Så får vi endelig bugseret det her lavtryk væk, og så kommer der faktisk et højtryk ind og domineret vejret, og det giver nogle helt andre boller på suppen. Der bliver mere plads til solen, og temperaturen stiger støt og roligt, så vi i løbet af ugen kommer op omkring 20 grader onsdag og torsdag, fredag kommer vi over 20 grader og i weekenden kan vi få 22-23 grader, lyder det fra DMI's vagthavende.

Solskin og varme har de seneste år ikke været unormalt i september, og da vi også kan forvente blæst og byger, er den kommende uges vejr klassisk septembervejr, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer