USA raser: Tæver evnesvag mand

TV: To teenagere efterforskes af politiet, efter opsigtsvækkende video af vold mod en evnesvag mand er gået viralt i USA

Den 26-årige, psykisk handicappede mand Karon har, som videoen over artiklen viser, været igennem et sandt helvede.

En flok teenagere har gennem en periode moret sig med at udsætte ham for grove fysiske overgreb tilsat mobning og hån, og har endda optaget de ydmygende og smertefulde optrin på video.

Ekstra hjerteskærende er det, at Karon, hvis efternavn tilbageholdes for hans egen og familiens skyld, er diagnosticeret med sygdommen Williams Syndrom. En sygdom, som ifølge Socialstyrelsen gør folk ekstra følsomme og kærlige.

112 - 8. sep. 2014 - kl. 10:38 Politi efterforsker syg joke: Overhældte autistisk dreng med afføring  

'Personer med Williams syndrom er åbne og tillidsfulde over for fremmede og har let ved at skabe sociale kontakter. De opfattes som kærlige, charmerende og omsorgsfulde. Mange har en god sans for musik' oplyser socialstyrelsen om den sjældne sygdom.

Den unge mands mor er fortvivlet over sagen, og må ty til hårde ord for at beskrive sine følelser over for tv-stationen ABC News.

- Raseri, vrede - på grund af situationen, når han er mentalt udfordret, han gør intet mod nogen andet end at være sød, siger moren, Yana.

Politiet går ind i sagen
Mishandlingen af den handicappede mand er foregået i byen Newark, og nu tyder alt heldigvis på, at hans trængsler er ovre. Politiet har anholdt to teenagere, som nu undersøges for deres rolle i sagen. De to drenge på 14 og 16 år er blevet løsladt, mens efterforskningen foregår.

Samtidig er medier i hele verden begyndt at interessere sig for sagen, og det strømmer ind med sympati til Karon.

Se også: Hyldes for at give hjemløs mad og smøger  

Han kan passende sende varme tanker til 16-årige Angeliz Marrero, som er ansvarlig for, at videoen med mishandlingen er gået viralt. Da hun faldt over den på internettet, besluttede hun sig for at sprede den via sin Instagram-profil med hashtagget #TheBullyProject.

På den måde kom den ud til mere end 20.000 mennesker på under 24 timer.

- Det har spredt sig hurtigt, og jeg er virkelig taknemmelig over for alle, som har hjulpet mig, for hvis ikke det var for dem, ville den aldrig være gået viral, og den mand fortjener virkelig retfærdighed, siger Marrero til ABC News.

Karons mor ønsker også, at der komme konsekvenser af sagen.

- Blot at folk bliver mere opmærksomme på, at vi er nødt til at behandle hinanden humant, siger Yana.

0 kommentarer
Vis kommentarer