Kvinde slipper for bøde for frivilligt arbejde

4000 kroner stod en kvinde til at skulle betale for at have lavet frivilligt arbejde uden arbejdstilladelse

En brasiliansk statsborger blev frifundet mandag for beskyldninger fra Udlændingestyrelsen om at have undervist i dansk uden arbejdstilladelse på International Kristent Center (IKC) i København.

Kvinden stod til en bøde på 4000 kroner, fordi det er i strid med udlændingeloven at undervise uden en arbejdstilladelse. Men Københavns Byret vurderer altså, at der ikke er belæg for bøden.

Kvinden havde deltaget i gratis danskundervisning på IKC. Her bliver eleverne først undervist som en klasse og bagefter opdelt i grupper efter niveauer.

I sin gruppe havde den tiltalte kvinde så at sige taget styringen - og det er det, som Udlændingestyrelsen har betegnet som frivilligt arbejde uden arbejdstilladelse.

Misforståelsen er opstået, da kvinden selv havde oplyst til Udlændingestyrelsen, at hun havde lavet frivilligt arbejde for IKC i en ansøgning om familiesammenføring.

- Vi har ikke på den måde tænkt, at hun var i arbejde herinde. Det kom fuldstændig bag på os. Vi vil ikke kategorisere det med et arbejde, siger lederen af IKC, Anders Graversen, om den brasilianske kvindes rolle hos dem - og det er Københavns Byret enig i.

Ifølge lederen er der tale om en sproglig misforståelse, da kvinden ikke har dansk som modersmål. Derudover påpeger han, at det ikke har været kvindens hensigt at omgå Udlændingestyrelsens regler, da hun frivilligt har oplyst om sit 'arbejde'.

0 kommentarer
Vis kommentarer