Kerry til Mellemøsten for at søge støtte til IS-koalition

Flere end 40 lande støtter angiveligt USA i kampen mod den militante oprørsgruppe Islamisk Stat

I et forsøg på at sikre støtte til en koalition, der skal bekæmpe Islamisk Stat (IS), rejser USA's udenrigsminister, John Kerry, tirsdag til Jordan og Saudi-Arabien.

En talskvinde fra USA's udenrigsministerium siger, at flere end 40 lande allerede har indikeret, at de i et eller andet omfang ønsker at indgå i kampen mod den voldelige islamistiske gruppe, der opererer i Syrien og det nordlige Irak.

En kernekoalition af 10 vestlige lande besluttede på sidste uges Nato-topmøde i Wales at gøre en indsats for at nedkæmpe den ekstremistiske oprørsgruppe.

Målet er at nedkæmpe Islamisk Stat, specifikt i Irak, hvor gruppen har erobret terræn særligt i den nordlige del af landet.

Strategien er at stoppe al pengetilførsel til IS og sætte en prop i strømmen af udenlandske krigere, der kommer til området for at kæmpe de militante islamisters sag.

I weekenden kom det frem, at kernekoalitionen af vestlige lande, der agter at stække Islamisk Stat, får følgeskab af Den Arabiske Liga, der også vil bekæmpe den militante gruppe og andre jihadister militært.

Ifølge diplomatiske kilder, som nyhedsbureauerne AFP og Reuters har talt med, ser Den Arabiske Liga på mulighederne for at indgå et samarbejde med USA.

0 kommentarer
Vis kommentarer