Myndigheder i kamp mod svindel i slikbranchen

En masse slikbutikker i Danmark snyder med bland selv-slik

Slikbutikker i Danmark svindler i stor stil med bland selv-slik (Foto: Colourbox)
Slikbutikker i Danmark svindler i stor stil med bland selv-slik (Foto: Colourbox)

Illegal import, fupfakturaer og snyd med afgifter og moms er udbredt i slikbranchen, hvor der i stor stil svindles med det bland selv-slik, som sælges i slikbutikker over hele landet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

I forbindelse med kontrolbesøg i 35 slikbutikker og engrosvirksomheder på Sjælland og Fyn har Fødevarestyrelsens rejsehold i år uddelt 45 indskærpelser, 15 påbud og 7 bøder og beslaglagt næsten 32 tons slik, som der ikke var fakturaer på.

Det viser tal fra Fødevarestyrelsen, som sammen med Skat er gået til kamp mod de slikfuskere, der henter søde sager til Danmark uden at betale sukkerafgiften på 24,61 kr. pr. kg plus moms. Skat har i år gennemført 75 kontrolbesøg i slikbutikker og er ved at samle resultaterne.

- Der er store problemer i branchen. De snyder med afgifterne, og de har ikke sporbarhed på slikket, så vi har ingen mulighed for at trække det tilbage, hvis der skulle være noget i vejen med det, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens rejsehold, til Jyllands-Posten.

0 kommentarer
Vis kommentarer