Annonce:
Annonce:

Terrorsigtet forening har rod i regnskaberne

Undersøgelse i Københavns Kommune: Terrorsigtet forening kan ikke redegøre for støttekroner

Få dage efter formanden blev anholdt og sigtet for terrorstøtte, var foreningen igen ude at indsamle tøj og penge til krigsofrene i Syrien. Foto: Jakob Jørgensen
Få dage efter formanden blev anholdt og sigtet for terrorstøtte, var foreningen igen ude at indsamle tøj og penge til krigsofrene i Syrien. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Samfund

Da tre ledende medlemmer af en islamisk støtteforening, der nu er omfattet af navneforbud, i sidste uge blev anholdt og sigtet for at støtte terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS), kom det frem, at foreningen har modtaget økonomisk støtte fra Københavns Kommune i 2013.

Ekstra Bladet kan nu fortælle, at den terrorsigtede forening har haft rod i regnskaberne i en grad, så Københavns Kommune har igangsat en undersøgelse for at finde ud af, hvad støttekronerne er gået til.

Af et svar fra Kultur- og Fritidsforvaltningen fremgår det, at foreningen er blevet godkendt som folkeoplysende forening og har fået støtte på baggrund af 'aktiviteter, som omfatter fodbold, dans, spejder, teater og kor.'

Annonce:

Men da foreningen nu er kommet i søgelyset for at kanalisere penge videre til IS, som står bag massemord og barbariske krigsforbrydelser i Syrien og Irak, har kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) fået travlt med at undersøge, hvor pengene fra Københavns Kommune er havnet.

Dansk IS-kriger praler med afhuggede hoveder

Dansk IS-kriger praler med afhuggede hoveder Danske muslimer fordømmer Islamisk Stat

- I det sekund jeg hørte, at formanden for (forenings navn, red.) havde solgt mærkater med Islamisk Stats logo, bad jeg min forvaltning om at undersøge, om den støtte, foreningen har fået, er blevet brugt på idræts- og musikaktiviteter. Nu afventer jeg, at undersøgelsen bliver gennemført, siger Carl Christian Ebbesen.

Selv om den nu terrorsigtede forening i 2013 kun fik beskedne 2619 kroner fra Københavns Kommune er borgmesteren uforstående over for, hvordan foreningen overhovedet er blevet godkendt til støtten.

Annonce:

- Jeg synes, det er absurd, at folkeoplysningsloven gør det muligt at give støtte til foreninger, der for eksempel vil have sharia-lovgivning indført i Danmark. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at stod det til mig alene, så skal der kun gives støtte til foreninger, der åbenlyst vedkender sig vores demokrati og respekterer vores demokratiske frihedsrettigheder, siger Carl Christian Ebbesen, som mener, regeringen bærer ansvaret og nu må kigge folkeoplysningsloven efter i sømmene.

Ekspert: Koalition øger faren i Danmark

Ifølge svaret fra Kultur- og Fritidsforvaltningen indsendte den pågældende forening deres regnskab for 2013 i slutningen af august, men det var så mangelfuldt, at det ikke kunne godkendes, og man ved derfor ikke, hvor de kommunale midler er blevet af.

Halshugget journalists familie til IS: I bryder med koranen

Den terrorsigtede forening står bag tøj- og pengeindsamlinger til ofrene for borgekrigen i Syrien, men det er særligt salget af støtteklistermærker med Islamisk Stats sorte logo, der er i søgelyset hos politiet.

Foreningens formand er sammen med to andre sigtet efter straffelovens paragraf 114b, som forbyder økonomisk støtte til terrororganisationer og kan give op til 10 års fængsel. Han afviser dog at have støttet IS på nogen måde.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den sigtede forening.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: