Av! Skræk-fod vejer 12 kilo

Michael Culls venstre ben er blevet ved med at vokse i ti år og vejer nu 12 kilo mere end det højre

Michael Culls ben begyndte at vokse efter en bilulykke for ti år siden. I dag vejer klumpen 12 kilo. (Foto: SWNS)
Michael Culls ben begyndte at vokse efter en bilulykke for ti år siden. I dag vejer klumpen 12 kilo. (Foto: SWNS)

Skotten Michael Cull har i ti år ikke kunnet gå på grund af store smerter i sit venstre ben og fod. Efter en bilulykke begyndte den 66-årige mands ben nemlig at vokse så voldsomt, at klumpen på hans læg, ankel og fod i dag vejer 12 kilo. Og den vokser fortsat. Det skriver tv2.no.

Den nu pensionerede datamatiker, der tidligere arbejdede for Nasa, må derfor holde sig på sofaen hjemme i Aberdeenshire i Skotland.

Lægerne har endnu ikke kunnet forklare, hvorfor Michael Culls ben kun har vokset sig større efter ulykken, men mener, at det kan være en form for elefantiasis, også kaldet elefantsyge. Det er en sygdom, hvor bindevæv hæver op, og hvor huden minder om den på en elefant.

Bliver kaldt 'Elefantmanden'
Sygdommen vækker da også opsigt, når Michael Cull en sjælden gang er udenfor. Han har fået mange grusomme kommentarer på grund af sit elefantben og bliver ofte kaldet 'Elefantmanden'. Og kommentarerne påvirker den 66-årige mand.

– Det gør mig deprimeret, siger han til billed- og nyhedsbureauet SWNS og forklarer, at hans elefantben ikke kan gemmes væk under tøjet.

– Bukserne glider op, når jeg går, så det er umulig at skjule. Det går ud over benet, foden og tæerne. Jeg kan ikke have sokker på, fordi jeg ikke kan få dem på. Ingenting passer, siger han til SWNS.

Kan måske opereres
Michael Cull har tidligere anklaget lægerne for at vende ham ryggen. Nu har lægerne dog givet den pensionerede mand håb om, at sygdommen endelig kan behandles. Michael Cull er nemlig blevet henvist til en specialist i det nordlige England, der muligvis vil kunne operere ham, så han igen vil kunne gå.

Glæden er da også stor for 66-årige Michael Cull.

- Jeg er helt begejstret over, at alle mine år med smerter måske endelig er ved at være slut, siger han til SWNS.

Da specialisten er fra Hull i England, kan glæden dog blive kortvarig for Michael Cull. Skotterne skal nemlig stemme om, hvorvidt de fortsat vil være en del af Storbritanien den 18. september. Hvis Skotland bliver uafhængig, er Michael Cull ikke garanteret den behandling, han håber på. Han forsøger dog at være optimistisk.

- Det ser ud, som om jeg skal opereres i Hull. Det kan ikke ske hurtigt nok. Endelig falder tingene på plads. Så vidt jeg ved, er der snak om et indgreb, hvor de fjerner alt det ekstra væv nederst på mit ben. Endelig vil tingene vende tilbage til normalt, siger han til SWNS.

 

1 af 3 Pensionerede Michael Cull har store smerter i benet og kan ikke gå. (Foto: SWNS)
2 af 3 Skotten Michael Cull håber nu, at en specialist endelig kan operere ham, så hans ben får almindelig størrelse igen. (Foto: SWNS)
3 af 3 Michael Culls ben begyndte at vokse efter en bilulykke for ti år siden. I dag vejer klumpen 12 kilo. (Foto: SWNS)
0 kommentarer
Vis kommentarer