Nordlys rammer Danmark i nat

De to næste nætter kan danskere flere steder i landet opleve nordlys, da to solstorme er på vej mod Jorden

Hvis du ser nordlyset, så send et billede til os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Det sker sjældent, men de to næste nætter har danskere flere steder i landet mulighed for at se nordlys, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) på sin hjemmeside.

Se det flotte nordlys, der kunne ses i Storbritannien og Irland

Ifølge DMI's vagtchef, Jesper Eriksen, afhænger oplevelsen for at se nordlys meget af vejret, men der skulle være gode muligheder, vurderer han.

- Natten til fredag bliver tør og i perioder klar. Der kan dog dannes tåge flere steder, men den ligger typisk i lavninger. Løsningen er derfor: Søg mod nærmeste højdepunkt i landskabet.

- Natten til lørdag er udsigten stort set enslydende. Dog ser skyer ud til at lukke himlen over Bornholm og måske endda det østligste Sjælland. Det blæser også mere natten til lørdag, så tågen er formentlig mindre udbredt, siger Jesper Eriksen.

Se fænomenet: Kraftigt nordlys over USA

Muligheden for nordlys er opstået, da der tirsdag og onsdag eksploderede solpletter på solen. Det har slynget milliarder ton af glødende gas ud i rummet.

Når gas-skyerne rammer Jordens magnetfelt og atmosfære, opstår muligheden for nordlys. Hvis der er tale om et større soludbrud, kan nordlyset nå helt ned til Danmark.

DMI oplyser, at man skal stille sig et sted, der er så mørkt som overhovedet muligt og med en fri og mørk nordlig horisont, for at kunne se nordlys. Det er næsten umuligt at se nordlys fra en bymæssig bebyggelse på grund af lysforurening, oplyser DMI.

Hvis du ser nordlyset, så send et billede til os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer