Tæt tåge lukkede lufthavn

Fly kunne ikke lande i Aalborg Lufthavn, og flere måtte returneret til København

Indflyvningen til Aalborg Lufthavn er ligesom luftrummet indhyllet i tæt tåge. (Foto: René Schütze)
Indflyvningen til Aalborg Lufthavn er ligesom luftrummet indhyllet i tæt tåge. (Foto: René Schütze)

Opdatering: Lufthavnsdriften er nu normaliseret.

Massiv tåge forhindrer i lige nu flere fly i at lande i Aalborg Lufthavn, og flere har været tvunget til at vende snuden mod andre lufthavne - blandt andet København.

Ekstra Bladets udsendte på stedet skulle have hentet en passager, som efter planen skulle lande med et Norwegian-fly i lufthavnen klokken 8.20.

- Men de er fløjet tilbage til Københavns Lufthavn, fortæller han.

Camilla Hegnsborg, pressemedarbejder i Naviair, bekræfter tågeproblemerne.

- Der er tæt tåge deroppe, og lufthavnen kan ikke tage de forventede fly ind at lande, siger hun til Ekstra Bladet og uddyber:

- Der er nogle minima for, hvilke forhold fly må lande under. Og hvis de ikke er opfyldt, må flyene søge mod alternative lufthavne. Nogle er returneret til Københavns Lufthavn.

Et fly fandt et hul i skyen
Det er ifølge Camilla Hegnsborg forskelligt fra fly til fly, hvorvidt det er muligt at lande i massiv tåge:

- For kort tid siden var der et hul, hvor en Jet Time-maskine kunne lande. Der var en åbning i en sky.

Pressemedarbejderen har ikke overblik over, hvor mange fly der kredser i luftrummet over den nordjyske lufthavn, og hvor mange der er vendt om.

- Men det er det, man gør - man ligger og flyver rundt og venter på en bedring i vejret. Hvis de minima, som gør det muligt for ens maskine at lande, ikke er til stede, så søger man af sikkerhedsmæssige årsager en alternativ lufthavn. Den ligger allerede i flyveplanen.

- Det er helt normal procedure, men selvfølgelig irriterende for de berørte, siger Camilla Hegnsborg, som tilføjer, at vejret ikke har skabt problemer for Københavns Lufthavn.

- Her er fint vejr. Det er gråt, men der er ikke tæt tåge, siger hun uden at ville give et bud på, hvornår flyene igen kan lande i Aalborg Lufthavn.

- Det er svært at spå om vejret.

0 kommentarer
Vis kommentarer