Muslimer skal trodse frygten for IS

Islam skal tilbage til de almindelige muslimer, mener Mohammad Sabah Ahmad, der har arrangeret dagens demonstration i Aarhus

Mohammad Sabah Ahmad budskab med demonstrationen i Aarhus er, at IS har vundet, hvis almindelige muslimer ikke siger fra. (Foto: Katinka Hustad/Polfoto)
Mohammad Sabah Ahmad budskab med demonstrationen i Aarhus er, at IS har vundet, hvis almindelige muslimer ikke siger fra. (Foto: Katinka Hustad/Polfoto)

Almindelige muslimer skal overvinde frygten og sige fra overfor Islamisk Stat.

Det mener Mohammad Sabah Ahmad, som i dag arrangerer demonstration mod IS på Rådhuspladsen i Aarhus.

Demonstrationen skal vise, at den almindelige muslim tager afstand fra Islamisk Stats terror og fortolkning af Islam.

- Det er et kæmpe problem, at IS har taget patent på Islam. De bruger de samme symboler, men jeg vil gerne vise, at det ikke har noget med Islam at gøre, siger Mohammad Sabah Ahmad.

Se også: Politiker om frygt for IS-demo: Fuldstændig grotesk

Se også: Eks-bokser: IS er sindssyge

Se også: Politiet forventer ikke ballade ved demo mod IS

Se også: Muslimer tør ikke møde op til demonstration mod IS

Frygt for repressalier fra de radikale muslimske miljøer har ifølge arrangøren fået muslimer til at afstå fra at støtte demonstrationen i Aarhus.

- Jeg kan godt forstå, at mange er bange for dem, og jeg har da også selv tænkt, om jeg skulle arrangere demonstrationen, men jeg mener, at IS har vundet, hvis vi ikke siger dem i mod, siger Mohammad Sabah Ahmad.

Han bakkes op af den radikale rådmand i Aarhus, Rabih Azah-Ahmad, der selv skal tale til dagens demonstration.

- Hvis der findes folk i Danmark, som bakker op om Islamisk Stat og derfor vil reagere negativt på demonstrationen, er det meget bekymrende. Hvis nogle synes, IS ikke er en grusom terrororganisation, er det virkelig grotesk, siger den radikale politiker, som dog ikke selv har kendskab til nogen, der ikke tør komme til demonstrationen.

Ifølge Mohammad Sabah Ahmad har flere muslimer også valgt at blive væk, fordi imamerne i Aarhus ikke deltager i demonstrationen med den begrundelse, at de ikke vil deltage i politiske aktiviteter.

- Ingen af de imamer, jeg har talt med, har været interesseret i at bakke op om demonstrationen, og det er rigtig ærgerligt, og det er formentlig også en af grundene til, at mange muslimer ikke vil deltage, da de ikke ønsker at blive kædet sammen med en bestemt gruppe, siger Mohammad Sabah Ahmad.

Ekstra Bladet følger dagens demonstration i Aarhus.

0 kommentarer
Vis kommentarer