DHF: Skolereform går ud over børns fritidsaktiviteter

Det har gjort bosserne i Dansk Håndbold Forbund vrede, at skolereformen går ud over børns fritidsaktiviteter

Hvert femte forælder svarer i en undersøgelse, at deres børn har droppet aktiviteterne efter skoletid, fordi de simpelthen ikke længere kan nå det.
(Polfoto)
Hvert femte forælder svarer i en undersøgelse, at deres børn har droppet aktiviteterne efter skoletid, fordi de simpelthen ikke længere kan nå det. (Polfoto)

Dansk Håndbold Forbund (DHF) er uenig med undervisningsminister Christine Antorini (S), efter at hun i weekenden sagde, at det ikke nødvendigvis er et problem, at skolebørn dropper fritidsaktiviteter - blandt andet håndbold.

Af en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR Nyheder, fremgår det, at en stor del af landets skolesøgende børn må opgive deres hidtidige aktivitet i de danske idrætsklubber som konsekvens af den nye skolereform.

Hvert femte forælder svarer i undersøgelsen, at deres børn har droppet aktiviteterne efter skoletid, fordi de simpelthen ikke længere kan nå det. Flere end 1000 forældre med børn i folkeskolen er blevet spurgt.

Antorini sagde lørdag til til DR Nyheder, at skolen kan lave et samarbejde med de lokale idrætsforeninger, så børnene laver flere aktiviteter i løbet af skoledagen og derved får tilstrækkelig motion i løbet af skoledagen.

DHF-formand Per Bertelsen og DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen giver i en pressemeddelelse udtryk for deres utilfredshed med Antorinis holdning:

- I Dansk Håndbold Forbunds ledelse er vi ikke alene dybt uenige i denne konklusion, vi er også oprigtigt kede af, at ministeren med sin udtalelse i vores øjne udviser en beklagelig mangel på indsigt i dansk idræts daglige virke - ikke mindst i forhold til det helhedsperspektiv, livet i idrætsklubberne gennem årtier har bibragt generationer af børn og unge her i landet.

DHF glæder sig dog generelt over, at den nye skolereform blandt meget andet har taget stilling til danske skolebørns fysiske habitus.

- Men derfra og så til at forestille sig, at skoleidrætten isoleret set kan dække alle de både fysiske og ikke mindst sociale aspekter, idrætsklubberne per tradition har tilbudt børn og unge i Danmark - ja, der er en afgrundsdyb forskel.

- En forskel, hvis konsekvens ministeren formentlig ikke har tænkt helt til ende, lyder det fra DHF.

1 af 2 
2 af 2 Hvert femte forælder svarer i en undersøgelse, at deres børn har droppet aktiviteterne efter skoletid, fordi de simpelthen ikke længere kan nå det. (Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer