TV: Ja-sigere tager forskud på festen

Se hvordan ja-sigerne fester i Edinburgh på valgnatten

EDINBURGH, Skotland (Ekstra Bladet): Selv om alle målinger peger på et frygteligt tæt løb i den skotske folkeafstemning om selvstændighed, så er tusindvis af ja-siger gået i gang med at feste i Edinburghs gader.

Foran pubben Kilderkin, der er fyldt til bristepunktet, møder Ekstra Bladet en gruppe venner, som krydser fingre for, at deres landsmænd har stemt ja til selvstændighed.

- Hvis Tyskland bestemte over Danmark, så ville I i Danmark også ønske selv at bestemme, siger Keith, de er iført YES-t-shirt og kilt.

- Du er rigtig skotsk klædt, hvorfor?

- Den her aften har ikke noget at gøre med skotsk tøj. Det handler om at stemme Skotland til selvstændighed, fastslår Keith, der til daglig arbejder i byggebranchen.

Det endelige valgresultat ventes først at ligge klar tidligt fredag morgen.

Men allerede her til aften er gaderne i hovedstaden fyldt med feststemte skotter.

Ja-sigerne er i markant overtal, og dermed understreges, at Det Skotske Nationalistparti (SNP) om ikke andet har formået at vække stor politisk interesse i befolkningen.

Meningsmålingerne i dagene op til valget har alle peget på et smalt ja, men man skal ikke forvente uro i gaderne, vurderer Windsor, der bliver for generet til at snakke, da vi tænder for tv-kameraet.

- Hvis det bliver ja, vil der være mange virkeligt skuffede mennesker her i gaderne, men jeg tror ikke, det bliver voldeligt.

Se tv-indslaget fra Edinburgh over artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer