Læserne: Se min usædvanlige trafik-historie

Der er mange af Ekstra Bladets læsere, der har været udsat for usædvanlige ting i trafikken. Læs her om episoderne og politimand Mogens' kommentarer

Læs trafikhistorierne fra Ekstra Bladets læsere. (FOTO: Mogens Flindt)
Læs trafikhistorierne fra Ekstra Bladets læsere. (FOTO: Mogens Flindt)

Hver dag bliver der langet masser af bøder ud til cyklister, bilister og fodgængere.

I sidste uge satte vi usædvanlige trafikregler og bøde-regn under lup med med venlig assistance fra ordensmagten i form af politikommissær Mogens Knudsen, Københavns Politis Færdselsafdeling.

Det har nu medført en perlerække af læsernes egne beretninger om, hvad de har oplevet i trafikken.

Læs om episoderne herunder, hvor Mogens Knudsen igen kommenterer: 

* Man må ikke køre imod kørselsretningen. Min kørelærer sagde, at dette også gælder, hvis man kører en tur med barnevogn. Sådan skriver en af læserne på Ekstra Bladets facebookside.

- Som fodgænger må man gerne gå på fortovet i begge retninger på en ensrettet gade, siger Mogens Knudsen fra Københavns Politi, der i sidste uge hjalp Ekstra Bladet med at opklarer myter om trafik.

Se også: Chok: Det vidste du ikke, du kan få bøder for

En anden læser skriver:

* Jeg ser stadig mange bilister, som ikke kan finde ud af det med rundkørsler. Især den med, at man skal blinke inden man kører ind i rundkørslen, hvis man skal ud af den første afkørsel. Rigtig mange venter med at blinke, indtil de er inde i rundkørslen.

- Man MÅ gerne blinke inden rundkørslen, hvis man skal ud ad 1. sidevej, men man SKAL ikke. Når man er i rundkørslen SKAL man blinke, inden udkørsel ad sidevej, siger Mogens Knudsen.

Pas på med at efterlade nøgler i bilen, hvis du forlader den. Det er ikke kun biltyve, du skal være opmærksom på, men også ordensmagten. Det har en af Ekstra Bladets læsere erfaret.

* Jeg fik engang en bøde, mens jeg tankede, fordi mine nøgler lå inde i bilen. Efter jeg havde tanket, gik jeg mod butikken for at betale, og der blev jeg stoppet. Nøglerne lå på sædet.

- Korrekt, man skal sikre sig, at køretøjet ikke uberettiget kan bruges af andre ved at fjerne tændingsnøglen fra bilen – faktisk skal man også aktivere sin ratlås, hvis bilen har en sådan. Det har alle biler, der er indregistreret 1. gang efter den 1. oktober 1972, fortæller Mogens Knudsen.

Samme læser spørger, om man også kan få en bøde for at glemme at låse sin cykel?

- Nej, men det er dumt ikke at gøre det, siger Mogens Knudsen.

Man kan glemme at sætte sin p-skive, men kan man også sætte p-skiven for meget?

En læser skriver:

* Du må ikke have 2 synlige p-skiver. Altså f.eks. en i ruden, og så en på gulvet, som er vendt om. Det er der faktisk givet bøde for.

- Det er korrekt, at der ikke må forefindes mere end 1 SYNLIG p-skive i forruden, siger Mogens Knudsen.

Det er ikke kun, hvis du drejer, at du skal blinke. Det skal du også, hvis du skifter vejbane, og det har en læser oplevet på den hårde måde.

* Jeg fik en bøde på 1000 kr. den anden dag, for ikke have blinket af til en højresvingsbane.

- Ja, det er manglende tegngivning, oplyser Mogens Knudsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer