TV: Dyrplageri? Fiskere fanger kæmpeslange med de bare næver

Nu står de til bøde og fængsel for handlingen

Følg Samfund

To brasilianske fiskere har fået myndighederne på nakken for et forsøg på at fange en anaconda med de bare næver.

De to fiskere, samt den ene fiskers kone, var på sejltur på Santa Maria-floden i delstaten Mato Grosso do Sul, da de fik øje på den gigantiske slange, som prøvede at gemme sig for dem.

Fiskerne ville dog ikke lade slangen være i fred, og trængte den op i en krog, inden de tog fat i halen på den og hev den ud midt på floden, før de til sidst lod den slippe væk.

TV: Puttede killing i mikroovn og lagde det på Twitter

Hele optrinnet blev optaget på video, og her kan man høre hvordan kvinden på båden skriger af skræk, mens de to mænd skraldgriner.

Se videoen over artiklen.

Videoen er blevet delt på de sociale medier, og som i mange lignende tilfælde bliver de to fiskeres handling diskuteret glødende. Nogle mener de er dyreplagere, mens andre ikke kan se det store problem.

De brasilianske myndigheder hører til i førstnævnte i gruppe. I hjemlandet er de to fiskere nemlig hver blevet idømt en bøde svarende til 3500 kroner og sigtet for at jage uden tilladelse, hvilket kan give op til halvandet års fængsel. Det skriver Daily Mail.

De to fiskeres advokat afviser dog, at de skulle have begået noget ulovligt.

- Videoen viser, at de ikke havde i sinde at begå en forbrydelse. Det skal være bevidst, før det er en forbrydelse, udtaler advokat Amilton Ferreira de Almeida til det brasilianske medie O Correio.

- De ville vise hvordan naturen er, og hvordan slangen opfører sig - men de havde ingen onde intentioner, uddyber advokaten.

Major Edmilson Queiroz fra delstatens dyreværnspoliti køber dog ikke den udlægning.

- Dyrs rolle er at være stille i naturen, menneskers rolle er at være stille ovre i deres hjørne, hver med deres egen rolle i naturen, lyder det.

Omtalte slange er i Brasilien kendt som 'sucuri', eller gul anaconda. Det kan være svært at tro, men den hører faktisk til blandt de mindre slangearter i Brasilien, skriver Daily Mail.


Denne mand, der sparkede et egern i døden i Grand Canyon, blev også lagt for had på internettet. Trods efterforskning er han dog aldrig blevet identificeret.


Røget fisk? Denne video delte også internettets vande, da den kom frem i sensommeren.

 

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.