Redaktør taler ud efter shitstorm: Ikke sjovt at blive kaldt pædofil

Vores Børn-redaktør Louise Mørup Sonne har været i et sandt stormvejr efter beretning i magasinet, hvor hun omtaler en leg, der involverer sønnens tissemand

En magasinredaktør kom i modvind efter en klumme, der omhandlede hendes leg med sønnen. Nu taler hun ud. (Modelfoto)
En magasinredaktør kom i modvind efter en klumme, der omhandlede hendes leg med sønnen. Nu taler hun ud. (Modelfoto)

Beskrivelsen af en helt uskyldig leg kom til at koste dyrt for redaktør Louise Mørup Sonne fra magasinet Vores Børn. I seneste nummer beskrev hun, hvordan hun legede en leg kaldet 'Ormen og solsorten' med sin søn - men det blev langt fra modtaget, som hun havde forventet.

'Villads og jeg skraldgriner, når vi leger 'Ormen og solsorten' - hvor min hånd er en sulten solsort, der kommer flyvende og forveksler hans bette tissemand med en lækker, lille regnorm. Haps,' lød det i magasinet, som efterfølgende blev trukket tilbage på grund af massiv kritik på sociale medier og efterfølgende en sand mediestorm.

Se også: Haps: Sådan leger mor med sin søns tissemand

Nu taler redaktøren for første gang om den ubehagelige situation, beskrivelsen af legen satte hende i, i en mail til fagbladet Journalisten. At interviewet sker via mail forklarer hun med, at hun vil være sikker på at undgå misforståelser.

- Det er ikke ret sjovt at blive kaldt pædofil, syg i hovedet eller en klam kælling - bare for at nævne et par stykker. Man bliver en anelse duknakket af den slags beskyldninger, skriver Louise Mørup Sonne.

Hun har gennem tidligere gennem Egmont-bladchef Marianne Gram forklaret, at hun godt kan forstå, at beskrivelsen giver nogle uheldige associationer - men i virkeligheden består legen helt uskyldigt i, at sønnen bliver kildet på maven.

Se også: Haps: Sådan leger mor med sin søns tissemand

- På Vores Børn giver vi rigtig meget af os selv i spalterne - i ledere, klummer, kommentarer og personlige historier. Derfor er vores filter måske mere stormasket, og så kan det ske, at man fortæller noget, som forarger folk. Det skete for mig, og det er da ualmindeligt ubehageligt at blive genstand for en hetz, skriver Louise Mørup Sonne til Journalisten.

Hun understreger dog samtidig, at den massive kritik, hun blev udsat for, ikke sætter en stopper for 'ærlig, humoristisk og frimodig' journalistik i Vores Børn. Men at det pågældende magasin blev trukket tilbage, kan hun godt forstå.

- Det har jeg det okay med. Hvis min tekst på nogen måde af nogen som helst kan misforstås som, at Vores Børn går ind for seksuel krænkelse af børn - en strafbar handling - så synes jeg, det er relevant at trække den tilbage. Det gør Vores Børn ikke, skriver Louise Mørup Sonne.

Hun kalder samtidig debatten afsporet og personfikset og fortæller, at hun modtog adskillige injurierende kommentarer.

0 kommentarer
Vis kommentarer