Internet-trolde er psykopater

Ny forskning: Personer, som nyder at ødelægge debatter og provokere andre på internettet, udviser sadistiske og psykopatiske træk i det virkelige liv

Folk der udviser antisocial adfærd på internettet, gør det i høj grad også i den virkelige verden. (Foto: AP)
Folk der udviser antisocial adfærd på internettet, gør det i høj grad også i den virkelige verden. (Foto: AP)

De er overalt på internettet, og de fleste af os er stødt på en.

Personer, som deltager i debatter og fora med den ene formål at provokere, nedgøre og ødelægge det for de andre.

Fænomenet har fået betegnelsen internet-troll, eller på dansk, internet-trold.

Jalousi er den største årsag til drab herhjemme. i 2011 var 27% af alle drab begået på grund af skænderier og jalousi. (Foto: ERIC AUDRAS) Vagthund Det er kun psykopater der slår ihjel  

Måske ikke så overraskende viser ny forskning, at personer, der elsker at fordrive tiden med trolling, er mindst lige så usympatiske individer i den virkelige verden, som de er, når de sidder bag computerskærmen.

Canadiske forskere har foretaget to undersøgelser, hvor i alt mere end 1200 personer har undergået en omfattende personlighedstest sideløbende med, at de har løftet sløret for deres internet-vaner.

Hverdags-Danmark rummer med stor sandsynlighed store mørketal af kvinder med klare psykopatiske træk. Det er to af landets førende eksperter enige om. De ER derude, psykopat-kvinderne, men mange af dem er for udspekulerede til at afsløre sig selv. (Foto: Benjamin Kürstein). Tæt på Psykopat-kvinder bedrager med sex  

Forskningen viser utvetydigt, at internet-troldene udviser langt større indikationer på de ubehagelige personlighedstræk narcissisme, sadisme, machiavellisme og psykopati, end de, som opfører sig pænt på nettet, skriver Psychology Today.

Forskningen er blevet til en afhandling med titlen 'Trolls just wanna have fun' (Trolde er kun ude på at more sig), og slår fast, at der er en direkte forbindelse mellem trangen til at trolle og trangen til sadisme.

Eftersom sadister trives med andres smerte, anbefales det derfor, at man ignorerer internet-trolde i stedet for at tage kampen op med dem.

3 kommentarer
Vis kommentarer