Piloter i Air France afslutter rekordstrejke

En talsmand for piloter i Air France siger, at strejke er standset. Forhandlinger om Transavia kan fortsætte

Den længste pilotstrejke i det franske luftfartsselskab Air France nogensinde blev søndag afsluttet uden en løsning, med der blev indledt 'roligere drøftelser' om stridighederne, og arbejdsnedlæggelserne blev standset.

Strejken, der medførte, at mange rejsende har været strandet i franske lufthavne, var centreret omkring datterselskabet Transavia, som er et lavprisselskab under udvidelse. Piloterne frygter, at denne udvikling vil fjerne deres job og forringe deres vilkår.

En talsmand for den vigtigste fagforening for piloterne i Air France, SNPL, siger, at strejken, der har kostet Air France op mod 1,5 milliard kroner i de seneste to uger, er standset, og at forhandlinger om Transavia kan fortsætte.

- Jeg kan bekræfte, at SNPL indstiller strejken siger talsmanden.

Air France ser udviklingen af Transavia som afgørende i kampen for at bevare markedsandele i luftfartsindustrien, som hele tiden bliver udfordret af lavprisselskaber som EasyJet og Ryanair.

Piloterne, der tjener op til næsten 1,9 million kroner årligt, har strejket i 14 dage, og Air France har tidligere tilbudt at sætte den europæiske ekspansion af Transavia i bero, mens planerne om at udvide Transavias operationer i Frankrig fastholdes.

- Med tilbagetrækningen af Transavia Europa-planen er der ikke længere nogen grund til at strejke, for der er ikke nogen frygt for outsourcing, hed det i en erklæring fra flyselskabet op til weekenden.

Frankrig har en andel på 16 procent af aktierne i moderselskabet for den franske flygigant, og premierminister Manuel Valls har tidligere forsøgt at sætte ind for at få en ende på den strejke, som, han frygter, vil skade Frankrigs omdømme.

Regeringen har hilst selskabets forslag velkommen og sagt, at 'piloterne nu har ansvaret for at afslutte strejken'.

0 kommentarer
Vis kommentarer