Vejdirektoratet roser bilister i trafikkaos: Godt kørt!

En sammenstyrtet bro har skabt trafikkaos mandag morgen - her kan du få et overblik over, hvordan du kommer igennem

Sådan sagde nogle af de bilister, vi mødte på Kongevejen ind mod København mandag morgen. (Video: Victoria S. Holsting)

Det ser mandag morgen ud som om, at de fleste omkring hovedstaden har valgt at tage bilen, selv om Helsingørmotorvejen er lukket på grund af en kollapset bro.

Kongevejen har været tæt trafikeret allerede siden klokken 06.30 mandag morgen, fortæller Ekstra Bladets udsendte.

- I forhold til det, som jeg havde frygtet, så synes jeg, at det kører tilforladeligt. Men der er tæt trafik, og der er godt med pres på indfaldsvejene, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Kenneth Krohn Oldgreen til Ekstra Bladet.

Ros til bilisterne
Vejdirektoratet vurderer, at der er mellem fem og ti procent ekstra pres på Hillerødmotorvejen, men det kan også skyldes tåge.

- Vi har været ude i god tid, plus vi har anbefalet omfartsveje, og det ser ud til, at folk har benyttet sig af dem. Så jeg synes bestemt, der er grund til at rose bilisterne, siger Kenneth Krohn Oldgreen.

Vejdirektoratet har desuden anbefalet, at man så vidt muligt tager det offentlige i stedet for bilen.

- Man kan med fordel komme af sted i rigtig god tid. Vi har foreslået en omkørselsrute, men derudover er alternativet at tage det offentlige. DSB har indsat ekstra lange tog, siger Jesper Nielsen fra Vejdirektoratet.

Du kan se omkørselsruterne i bunden af artiklen.

Du kan læse her, hvordan DSB kører: Se også: Mandagskaos: Sådan kommer du med toget

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Ramt størrelsen
DSB har sat ekstra lange tog ind for at kompensere for bilister, der tager det offentlige.

- Jeg har lige talt med vores driftscenter, og de siger, at det ser godt ud på skinnerne. Det lader til, at vi nogenlunde har ramt størrelsen på togene, siger trafikinformationschef hos DSB, Tony Bispeskov.

- Men lad os nu se. Der er stadig myldretid, siger han.

Foto: Kenneth Meyer Samfund - 28. sep. 2014 - kl. 19:07 Vejdirektoratet efter brokollaps: Det er en ommer

Risiko for tåge
Broen ved Egebækvej ved Nærum styrtede lørdag aften sammen over motorvejen, og det betyder, at motorvejen er spærret for trafik i begge retninger mellem Nærum og Gl. Holte.

Det sker samtidigt med, at DMI mandag morgen har udsendt varsler om tåge i store dele af landet, og tågen kan risikere at ramme det i forvejen trafik-svækkede område ved Helsingørmotorvejen.

Kongevejen klokken 06.30. (Foto: Mogens Flindt)
Kongevejen klokken 06.30. (Foto: Mogens Flindt)

- Lige nu har jeg ikke nogen observationer omkring Helsingørmotorvejen, der indikerer tåge, men der er risiko for det. Det kan komme i løbet af kort tid og kan hurtigt lukke til. Derfor har vi også en risikovarsel ude, siger vagthavende ved DMI Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

Christopher Engelhardt troede, at han havde luret morgentrafikken, men han blev hurtigt klogere (Foto: Privat) Samfund - 29. sep. 2014 - kl. 06:04 Trafikkaos: Christopher fandt en smutvej men...

Motorvejen, hvor broen er styrtet sammen, er en af de mest befærdede strækninger i Danmark, som godt 80.000 biler benytter sig af dagligt. Derfor kan der komme massivt pres på både de alternative ruter mandag morgen, men også på offentlig transport.

Helsingørmotorvejen mandag morgen klokken 06.15. (Video: Kenneth Meyer)

Der er fortsat ingen der ved, hvorfor broen kollapsede, og der er endnu ingen tidshorisont på åbningen af strækningen igen.

Er du fanget i morgentrafikken, eller har du taget offentlig transport i stedet for bilen? Send dine billeder og tip på SMS 1224 (alm. SMS-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

112 - 27. sep. 2014 - kl. 22:55 Arbejdede på bro under kollaps: Jeg måtte kaste mig frem

1 af 2 Støbningen af en ny vejbro ved Egebækvej henover Helsingørmotorvejen gik galt. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 (Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer