Motorvejskaos: Sydspor åbner tirsdag

Det sydgående spor på Helsingørmotorvejen vil kunne åbne igen tirsdag morgen

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)
Følg Samfund

Der er pæne chancer for, at det sydgående spor på Helsingørmotorvejen åbner igen tirsdag morgen, efter at en motorvejsbro ved Nærum lørdag aften kollapsede og spærrede for trafikken i begge retninger.

Til gengæld er det mere tvivlsomt, om det nordgående spor allerede åbner igen i morgen tidlig.

Det fortæller Erik Stoklund Larsen, der er anlægschef i Vejdirektoratet.

- Jeg er optimistisk i forhold til, at det sydgående spor kan åbne i morgen tidlig, men jeg kan ikke love noget på nuværende tidspunkt. Det nordgående kan jeg godt være lidt mere tvivlende over for, siger han.

Han fortæller, at entreprenørerne er ved at have 'banket sig gennem betonen' og snart kan starte med at køre materialet væk fra det sydgående spor og derefter kan gøre en ekstra indsats i det nordgående spor.

Motorvejen har været lukket siden lørdag aften, efter at motorvejsbroen ved Egebækvej ved Nærum lørdag aften styrtede delvist sammen i forbindelse med støbearbejde.

Støberiet var gået i gang om morgenen, men ved 21.30-tiden skete ulykken, og en større mængde byggemateriale landede på kørebanen. Ingen kom noget til ved kollapset - hverken trafikanter eller arbejdere, men motorvejen blev grundigt spærret for trafik i begge retninger mellem Nærum og Gl. Holte.

Strækningen er en af de mest befærdede i Danmark - godt 80.000 biler benytter sig af motorvejen i løbet af et døgn.

Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man finder alternative ruter på vej til eller fra arbejde eller i hvert fald beregner ekstra tid på vejen.

DSB har samtidig indsat ekstra togvogne på Kystbanen og S-toglinje B for at have kapacitet nok, hvis flere vælger at tage offentlig transport til og fra arbejde.

Årsagen til nedstyrtningen er ikke klarlagt. Konstruktionen af den nye bro skyldes udvidelsen af E47 Helsingørmotorvejen, så den på en fire kilometer lange strækning kan vokse fra fire til seks spor. Dette arbejde omfatter blandt andet, at fem broer udskiftes helt.


Sådan sagde nogle af de bilister, vi mødte på Kongevejen ind mod København mandag morgen. (Video: Victoria S. Holsting)
 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+