TV: Sådan pakker du opvaskemaskinen HELT rigtigt

Ny undersøgelse viser, at opvasken fortsat skiller vandene i køkkenet

Få gode råd til, hvordan du pakker din opvaskemaskine bedst (Foto/redigering: Julie Nørgaard Sørensen)

Det skulle lette arbejdet betragteligt, men opvaskemaskinen er tilsyneladende også en større kilde til irritation. I hvert fald afslører en undersøgelse foretaget af Bosch Hvidevarer, at syv ud af ti danskere er irriterede over, hvordan andre placerer beskidt bestik og service i opvaskemaskinen.

Hvordan skal glassene stå, og det helt store spørgsmål: skal bestikket vende op eller ned i bestikholderen?

Skyl ikke opvasken af på forhånd

Kilde til irritation
Undersøgelsen afslører samtidig, at det meget vel er en indestængt frustration i flere hjem, for kun 58,2 procent svarer, at de har oplevet, at der er blevet klaget over, hvordan de vælger at organisere tingene i opvaskemaskinen.

- Det er faktisk lidt overraskende, at opvasken stadig er en kilde til irritation i mange danske hjem på trods af, at det formentlig aldrig har været nemmere, siger Brand Communication Manager hos Bosch Hvidevarer i Danmark, Mette Ertel.

- Den teknologi, som opvaskemaskinerne har i dag, betyder både, at de er effektive og hurtige som aldrig før. Derudover er opvaskemaskinen løbende blevet udviklet i deres indvendige design og indretning, så der i dag er mange muligheder for, hvordan service kan placeres for maksimal udnyttelse af pladsen.

Ekspert giver svaret
Mulighederne er således nok blevet mange, men vanens magt er stærk, og det er måske årsagen til at det fortsat er til diskussion rundt om i mange danske hjem.

Unge vil kun dele lejlighed med opvaskemaskinen

For at sikre husfreden en gang for alle har Ekstra Bladet bedt Henrike Egede, der er formand for hvidevarebranchen i Danmark, om at forklare, hvordan opvaskemaskinen organiseres mest optimalt. Se det i tv-indslaget over artiklen.

Han giver også tre gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din opvaskemaskine. Det kan du se her: