Annonce:
Annonce:

Michelin-stjerne til dansk øl-restaurant i New York

Selvom vin er bandlyst - har en danskejet øl-restaurant alligevel hevet en eftertragtet stjerne hjem

Tidligere Noma-kok Daniel Burns, ølbrygger Jeppe Jarnit-Bjergsø og kollegerne David og Lincoln med en sejrs-salut for restaurant Luksus Michelin-stjerne tirsdag aften på Tørst.
(Privatfoto)
Tidligere Noma-kok Daniel Burns, ølbrygger Jeppe Jarnit-Bjergsø og kollegerne David og Lincoln med en sejrs-salut for restaurant Luksus Michelin-stjerne tirsdag aften på Tørst. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): At det skulle lykkes en restaurant uden en eneste drue på vinkortet - som i øvrigt slet ikke eksisterer - at blive hædret med en af Michelinguidens eftertragtede stjerner er en sjældent set udnævnelse.

Ja, faktisk så sjælden, at det aldrig før er sket i guidens historie. Ikke før tirsdag vel at mærke, hvor det lykkedes den danskejede restaurant Luksus i New York at hive netop en gourmet-stjerne hjem.

- Ja, så fik vi sgu en Michelin-stjerne, lyder den umiddelbare reaktion, da Ekstra Bladet tirsdag aften lokal tid får fat i den danske halvdel bag konceptet, der også består af ølbaren Tørst, Jeppe Jarnit-Bjergsø. 

Måske Michelinstjerner til Aarhus

Annonce:

Øl, øl og kun øl - til maden
- Vi er den første restaurant, der har fået en Michelin-stjerne, selvom vi kun serverer øl til vores mad. Så vi er glade for, at Michelin-teamet også kan se det unikke koncept og anerkender, at øl godt kan matche såkaldt 'fine dining', lyder det stolt fra Jarnit-Bjergsø, der knap har nået at fejre succesen endnu.

Sammen med tidligere Noma-kok, canadieren Daniel Burns, åbnede de i foråret 2013 ølbaren Tørst i Greenpoint, Brooklyn, der samtidig består af en såkaldt hemmelig gourmet-restaurant Luksus i baglokalet.

- Der er masser af restauranter og steder med hemmelige barer bag ved i New York. Men vi ville gøre det omvendt - åbne en ølbar med en hemmelig restaurant. Vi har folk, som er kommet hos i et halvt år og aldrig har opdaget, at vi har en restaurant, forklarer han og mener selv, at opskriften på Michelin-stjernen ligeså meget skyldes god mad og god øl, som det skyldes nytænkningen i projektet som helhed.

København verdens bedste gastro-by

Annonce:

Reservationer fordoblet på et splitsekund
Nyheden om den fine stjerne-tildeling blandt 58 andre restauranter i samme kategori, ankom tirsdag eftermiddag lokal tid, selvom Michelinguiden for New York City 2015 reelt først udkommer onsdag. Men derfor er der ingen grund til at hvile på laurbærerne.

- Desværre er jeg sådan et konkurrencemenneske, at det første jeg tænkte faktisk var: Hvordan får vi to stjerner til næste år, griner den danske brygger.

- Nogle gange er det en forbandelse, men det er ligeså meget en drivkraft. Det har været et mål fra starten at få den stjerne, så trods den danske Jantelov, så var jeg også blevet skuffet, hvis vi ikke havde fået en. Nu skal vi bare lægge en plan for, hvordan vi kommer videre, siger han - endelig på vej mod Tørst for at kunne fejre sejren med sin partner og kollegerne - inden han tilføjer:

- Jeg har i øvrigt netop fået at vide, at reservationerne alene i aften er fordoblet på meget kort tid, så vi får nok lidt travlt i den kommende tid, lyder det fra den nye stjerne-dekorerede bar- og restaurantejer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce: