Annonce:
Annonce:

Butikstyve er velklædte og stjæler barbergrej

Butikstyven årgang 2014 er en velklædt og velsoigneret mand over 34 år

Denne mand er altså ikke en tyv - men barbergrej er butikstyvens foretrukne vare anno 2014. Herefter kommer elektronik og tøj. (Foto: Polfoto)
Denne mand er altså ikke en tyv - men barbergrej er butikstyvens foretrukne vare anno 2014. Herefter kommer elektronik og tøj. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Når en butikstyv bliver pågrebet i dag, vil det sandsynligvis være en mand over 34 år, der oftest stjæler barbergrej, elektronik eller tøj - og så er han velklædt og velsoigneret. Det viser en undersøgelse foretaget af sikkerhedsvirksomheden Infratek Sikkerhed blandt 11.632 detailbutikker i de nordiske lande.

- Den type tyv, som der henvises til, ligner umiddelbart en hel almindelig mand. Det kan være en, der sidder for dyrt i det og som stadig kan mærke, at krisen kradser. Derfor prøver vedkommende at opretholde sin levestandard ved at stjæle, siger Bjarne Plahn, administrerende direktør i Intratek Sikkerhed Danmark.

Annonce:

Halvdelen af svindet i de danske butikker i 2014 skyldes butikstyveri, hvilket svarer til 1,6 milliarder kroner. Det er en lille stigning fra 50,1 procent i 2013 til 50,5 procent i 2014. Den danske detailhandel bruger i år cirka 664 millioner kroner på at forebygge svind, og butikkerne bruger flest penge på vagtværn, uddannelse af personalet og butiksdetektiver.

Kedeligt trick vinder frem
Tyvene er blevet lidt for opfindsomme med deres metoder. Metalforede tasker, der kan indeholde varer med tyverialarmer, uden at alarmen går i gang, når tyven forlader butikken, er et voksende problem i de danske butikker. Hele 69,7 procent af de danske butiksejere i undersøgelsen har problemer med de metalforede tasker.

Bandekriminalitet og organiseret kriminalitet er et stigende problem i butikker i de nordiske lande. I Danmark har knap hver tredje butiksejer oplevet en stigning i bandekriminaliteten. Ifølge Bjarne Plahn, der er administrerende direktør i sikkerhedsvirksomheden Infratek Sikkerhed Danmark, er uddannelse af personalet den bedste måde at sikre sig imod banderne.

Annonce:

- De organiserede tyvebander er ofte meget professionelle, og de kommer kun til Danmark med det formål at stjæle med henblik på videresalg. Derfor er uddannelse af personalet alfa omega for at forebygge organiseret butikstyveri, siger Bjarne Plahn til Ekstra Bladet.

71,8 procent af de danske detailhandlere mener, at kriminalitet er et stort problem i butikkerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: