Annonce:
Annonce:

Et godt psykisk arbejdsmiljø giver mindre stress

Ny undersøgelse viser, at der er en klar sammenhæng mellem et godt psykisk arbejdsmiljø og kvalitet i arbejdet

Annonce:
Følg Samfund

Et godt psykisk arbejdsmiljø taler sit klare sprog. Færre syge medarbejdere og fagligt overskud og stolthed i jobbet.

Det viser en ny undersøgelse blandt 2700 offentligt ansatte.

Hvis lærere, sygeplejersker, rengøringsassistenter og social- og sundhedsassistenter oplever, at det psykiske arbejdsmiljø bliver prioriteret, så er risikoen for, at de bliver syge af stress mindre, viser undersøgelsen.

- Det giver god mening at styrke det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne. Der er klare gevinster at hente både for medarbejderne og arbejdsgiverne, siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

Undersøgelsen viser, at 18 procent af de medarbejdere, som oplever, at der ikke bliver gjort nok for det psykiske arbejdsmiljø, har været sygemeldt inden for det seneste år med arbejdsrelateret stress.

Annonce:

Det gælder kun for seks procent af dem, som mener, at der bliver arbejdet systematisk med at forebygge problemerne.

Ifølge undersøgelsen er der også en klar sammenhæng mellem et godt psykisk arbejdsmiljø og kvalitet i arbejdet.

Hvis man arbejder et sted, hvor problemerne bliver forebygget, så oplever 79 procent, at de udfører arbejdet fagligt tilfredsstillende mod kun 43 procent de steder, hvor problemerne ikke bliver forebygget.

50 procent af de adspurgte i undersøgelsen er helt eller overvejende enige i, at der bliver arbejdet systematisk med at forebygge psykiske arbejdsmiljøproblemer. Mens 41 procent er helt eller overvejende uenige i, at det systematiske arbejde finder sted.

30 procent mener, at der ikke bliver fulgt ordentligt op på resultaterne i de lovpligtige arbejdspladsvurderinger (APV) om det psykiske arbejdsmiljø.

- Der er ingen tvivl om, at der er mange, som har et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Dermed er der et stort potentiale for forbedringer, siger Bondo Christensen.

Annonce:

I alt har 2714 medlemmer fra 27 organisationer herunder Danmarks Lærerforening, FOA, Dansk Magisterforening, Dansk Sygeplejeråd, Bupl, HK Kommunal og 3F deltaget i undersøgelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: