Annonce:
Annonce:

Indvandrere mister støtte til ophold på efterskoler

En stipendieordning rettet mod ikke-vestlige flygtninge, indvandrere og efterkommere halveres fra næste år

Annonce:
Følg Samfund

Et ophold på en efterskole er en god måde at få flygtninge og indvandrere integreret. Det konkluderer en ny rapport lavet af Epinion for Efterskoleforeningen.

Den understreger, at ikke-vestlige indvandrere, flygtninge og efterkommere, som har gået på efterskole, både opnår højere karakterer og oftere tager en ungdomsuddannelse, skriver Kristeligt Dagblad.

Regeringen er enig, men alligevel bliver den såkaldte stipendieordning, der er særligt rettet mod ikke-vestlige flygtninge, indvandrere og efterkommere, halveret fra næste år.

Stipendieordningen blev indført i 2007 for at sikre, at flygtninge og indvandrere, der ellers ikke ville have råd til at tage et efterskoleophold, kunne få et ekstra tilskud.

Annonce:

I dette skoleår blev der uddelt hele 215 stipendier. Det svarer til omkring en tredjedel af alle indvandrereleverne. Men fordi pengeposen fra næste år bliver halveret, vil antallet af stipendier falde markant.

Det får nu Efterskoleforeningen til at råbe politikerne op.

- Vi har en særlig opgave, og vi vil rigtig gerne tage et endnu større ansvar, men vi kan ikke løfte opgaven, hvis ressourcerne ikke rækker, siger formanden for Efterskoleforeningen, Troels Borring, til Kristeligt Dagblad.

De seneste tre år har stipendieordningen, ud over at få penge fra finansloven, været finansieret med satspuljemidler. Men fra næste år udløber den aftale, og det er grunden til, at beløbet halveres fra fire til to millioner kroner.

Det vil betyde, at efterskolerne fra næste skoleår kun har mulighed for at oprette omkring 117 fuldtidsstipendier, og det tal kommer kun til at falde, vurderer Efterskoleforeningen.

Også undervisningsministeren er glad for ordningen, men hun vil alligevel ikke love, at bevillingen igen kommer til at stige.

Annonce:

- Det er vigtigt, at unge med indvandrerbaggrund får mulighed for at tage et efterskoleophold. Det er også derfor, at vi har afsat midler til stipendier målrettet den gruppe på finansloven, udtaler undervisningsminister Christine Antorini (S) og påpeger, at forhandlingerne om satspuljen indledes i denne uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: