Annonce:
Annonce:

Ministerium skærper rejsevejledninger til 28 lande

Senest er Indonesien kommet på listen over lande, hvor danskere skal være særligt agtpågivende

Annonce:
Følg Samfund

Udenrigsministeriet har i den seneste tid skærpet rejsevejledningerne til en lang række lande, og mandag er Indonesien føjet til listen af lande, hvor danskere skal være særligt agtpågivende.

Dermed har ministeriet inden for kort tid skærpet rejsevejledningerne for i alt 28 lande.

- Da der eksisterer en risiko for terrorangreb i Indonesien, bør forsigtighed udvises, skriver Udenrigsministeriet i sin rejsevejledning, men slår samtidig fast, at "det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret".

Samme melding lyder fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), som over for Ritzau afviser, at der skulle være en skærpet terrortrussel mod Danmark eller danske interesser i udlandet.

Udenrigsministeriets ændring af rejsevejledningerne gælder typisk muslimske lande eller lande med en stor muslimsk befolkningsgruppe.

Annonce:

Centerchef i Udenrigsministeriets borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, har tidligere fortalt, at advarslen til danske rejsende ikke kun skyldes, at Danmark deltager i den koalition, der har besluttet at bekæmpe den militante organisation Islamisk Stat.

- Vi gør det, fordi vi har set halshugninger i nogle af de lande, og vi vil gøre opmærksom på, at hvis man vælger at tage dertil, kan der være en særlig terrorrisiko og fokus på danskere, har han forklaret til politiken.dk.

Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til de 28 lande, men gør opmærksom på, at man skal bruge sin sunde fornuft og undgå risikofyldte situationer.

Blandt andet bør man overveje, om det er en god idé at færdes i områder, hvor man er eneste udlænding. Det er desuden en god idé at orientere sig via hotel, rejsebureau eller andre, man har tillid til, i forhold til hvilke forholdsregler, man skal tage i det land, man rejser i.

Og så bør man hvis muligt holde sig fra steder, hvor mange vesterlændinge er samlet, såsom lufthavne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: