Annonce:
Annonce:

Formand for Dansk Byggeri får orlov efter kartelsag

Dansk Byggeris formand går på orlov med bestyrelsens velsignelse. Formandens firma får bøde i stor kartelsag

Annonce:
Følg Samfund

Dansk Byggeris formand, Martin Skou Heidemann, tager orlov for sin formandspost i byggeriets brancheorganisation. Det oplyser Dansk Byggeri.

Formanden tager orlov, efter Bagmandspolitiet mandag udstedte bøder for mere end 27 millioner kroner til 25 virksomheder i en af de hidtil mest omfattende sager om karteldannelse i byggebranchen.

Blandt de 25 virksomheder er Skou Gruppen, som Martin Skou Heidemann både er medejer af og direktør i.

- Jeg vælger at tage orlov som formand i en periode, så jeg får mulighed for sammen med mine advokater at få denne sag ordentligt belyst. Jeg ønsker ikke at stå i vejen for Dansk Byggeri eller bestyrelsens arbejde, så længe der er tvivl om min rolle i denne sag, siger formanden i en pressemeddelelse.

Det var på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Dansk Byggeri tirsdag, at den verserende kartelsag og formand Martin Skou Heidemanns rolle blev drøftet. Og hvor orloven blev givet.

- Jeg kan oplyse, at Skou Gruppen ikke på noget tidspunkt har været under efterforskning, ransagning eller har skullet afgive forklaring til politi eller konkurrencemyndigheder i forbindelse med myndighedernes optrævling af byggekartellet, siger Martin Skou Heidemann.

- Derfor er jeg også meget overrasket over pludseligt at få et bødeforlæg. Det har jeg naturligvis også forholdt SØIK (Bagmandspolitiet, red.) gennem mine advokater, siger formanden.

Samtidig siger Martin Skou Heidemann, at hverken Skou Gruppen eller han selv er skyldige i beskyldningerne om kartelsamarbejde.

Næstformand i Dansk Byggeri Claus Bering overtager formandsposten indtil videre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: