Annonce:
Annonce:

Alle er interesseret i aarhusiansk exitprogram

Både medier og politikere fra andre lande er nysgerrige på Aarhus' program for radikaliserede unge

Moskeen på Grimhøjvej i Aarhus er et af de steder, hvor unge muslimer er blevet radikaliseret. (Foto: Ernst van Norde)
Moskeen på Grimhøjvej i Aarhus er et af de steder, hvor unge muslimer er blevet radikaliseret. (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Samfund

Fra USA, Australien, Holland, Sverige, Norge og Storbritannien bliver der kigget mod Aarhus og kommunens program, der skal få radikaliserede unge ud af et ekstremistisk miljø.

Både politikere og medier fra Europa og resten af verden vil vide, hvordan Aarhus Kommune i samarbejde med byens politi hjælper de unge ved hjælp af det såkaldte exitprogram, skriver metroxpress.

- Vi oplever en utrolig stor international interesse for vores exitprogram, som vi lige nu prøver at håndtere, siger Toke Agerschou til avisen.

Han er leder af SSP-enheden i Aarhus Kommune, hvor man har udviklet et exitprogram for unge, som er hjemvendt fra Syrien eller Irak, hvor de eksempelvis har kæmpet for den militante gruppe Islamisk Stat.

Washington Post, BBC og australske tv-stationer har rettet henvendelse, fordi de vil høre mere til projektet.

På det seneste har også politikere fra Norge, Sverige, Holland og Storbritannien vist interesse for programmet, fordi de står med samme udfordring, når det gælder radikaliserede unge, der enten vil i hellig krig eller er hjemvendt.

- Vi gør noget helt anderledes her i Aarhus, og det vil de gerne inspireres af, siger Toke Agerschou til metroxpress og uddyber:

- Selv om folk har valgt en problematisk vej ved at rejse til Syrien, så modtager vi dem stadigvæk som borgere i Danmark og gør, hvad vi kan, for at de igen lander som borgere. Pointen er at hive vedkommende ud af miljøet, og bagefter giver vi dem en plads i samfundet. Det er en unik og meget dansk tankegang, tror jeg.

Exitprogrammet i Aarhus indgår i regeringens handleplan om forebyggelse af radikalisering og ekstremisme, som blev fremlagt i midten af september.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: