Annonce:
Annonce:

Flygtningehjælp: Urealistisk at sende flygtninge til Kenya

Det er svært at se for sig, at man ringer til Kenya og spørger, om det er ok, at vi sender flygtninge tilbage

Annonce:
Følg Samfund

Danmark kan ikke bare eksportere sit ansvar og sende forfulgte mennesker videre fra Danmark til flygtningelejre i ulande. Det vil være i strid med både Flygtningekonventionen og Menneskerettighedskonventionen.

Det siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

- Jeg er grundlæggende enig i, at langt den største indsats altid har foregået og også fremover skal foregå - gerne med større styrke - i nærområderne, altså de lande som ligger i konfliktområdet, siger han.

DF og LA: Flygtninge skal sendes til udlandet i asyllejre

Men nærområdet er ikke et tomt område på landkortet. Det består af suveræne nationer, og derfor er der flere ting at tage i betragtning.

Annonce:

- Det er praktisk lidt vanskeligt at forestille sig, at man ringer til Kenya eller Libanon og spørger dem, om de synes, det er en god idé, at Europa sender flygtningene tilbage til dem, siger Andreas Kamm.

- Libanon har mellem 1,5 og 2 millioner flygtninge ud over en befolkning på 4,5 millioner. Kenya har en politik, der anstrenger sig meget for at få det store antal somaliere tilbage til Somalia. De har verdens største flygtningelejr på 400.00 til 500.000 i Dadaab.

Udenrigsminister kalder flygtningeforslag langt ude

I forvejen ligger nærområdet er i den konfliktzone, hvor flygtningene stimler sammen, og hvor vilkårene ifølge Andreas Kamm er horrible.

- Vi har internationale aftaler. Flygtningekonventionen gør det til en forpligtelse, at de asylansøgere, der kommer her, skal have deres sag behandlet her, og hvis de er forfulgt, skal de have en opholdstilladelse her.

- Så vi skal også tage stilling til, om vi skal trække os fra diverse konventioner, hvis vi vælger, at de forfulgte skal sendes til lejre i ulande, og det er ikke en enkelt og lille ting.

Thorning på kant med FNs menneskerettigheder

Annonce:

Andreas Kamm mener, at politikerne taler mod bedre vidende.

- Og derfor er det her, jeg hopper af og siger: ok, så er det her den almindelige politiske bokserings overbudsrunde, og den egner jeg mig ikke til at gå yderligere ind i, fordi det er ikke realistiske forslag, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: