Annonce:
Annonce:

'Hun får et hårdt første år'

Karen Hækkerup skal sætte sig igennem fra start, hvis hun vil overleve mere end et år i landbruget, lyder det fra forening.

Karen Hækkerup overdrager Justitsministeriet til Mette Frederiksen med minkpels i gave.
Annonce:
Følg Samfund

Karen Hækkerup skal sætte sig igennem fra start, hvis hun vil have indflydelse i brancheforeningen Landbrug & Fødevarer, ellers holder hun ikke mange måneder.

Sådan lyder det fra foreningen Bæredygtigt Landbrug, der kæmper for en lovgivning, der i højere grad tilgodeser landbruget, og hvor nogle af landets største landmænd er medlem.

Foreningen peger på, at Landbrug & Fødevarers bestyrelse, der er det øverste organ er sat sammen af repræsentanter fra landets største fødevarevirksomheder på den ene side og landmænd, der er valgt ind til bestyrelsen på den anden side.

- Det er sådan nogle magtfulde mennesker, og hun skal formå at gøre dem alle tilpas. Det er næsten en umulig opgave. Der er sælgers interesse og der købers interesse ved samme bord. Det er meget få konstellationer, hvor det fungerer i praksis. Der er altid en af grupperne, der er stærkest, siger Vagn Lundsteen fagpolitisk rådgiver i Bæredygtigt Landbrug og tidligere direktør i foreningen.

- Her er det virksomhederne, der styrer Landbrug & Fødevarer. Det er dem, som har pengene. Det kan godt være, at Martin Merrild (bestyrelsesformand i Landbrug & Fødevarer red.) har lovet Karen Hækkerup noget under ansættelsessamtalerne. Men i praksis får hun et problem. Hun skal hæve sig over det her, og hun skal være voldsom stærk for at sidde i jobbet. Hvis hun formår at manifestere sig fra start og siger, at det er hende, der bestemmer, bliver hun en kæmpe succes. Formår hun ikke det, holder hun ikke et år, siger Vagn Lundsteen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: