Annonce:
Annonce:

Har du fået stjålet nøgenbilleder: Det skal du gøre

Hvis hackere har fået fingre i dine private Snapchat-billeder og delt dem på nettet, er der ikke meget, du selv kan gøre, fortæller it-ekspert. Han anbefaler, du søger hjælp hos politiet

24-årige Christina Damm Hamann har sendt nøgenbilleder af sig selv på Snapchat. Nu frygter hun, at de bliver distribueret på nettet (Privatfoto).
24-årige Christina Damm Hamann har sendt nøgenbilleder af sig selv på Snapchat. Nu frygter hun, at de bliver distribueret på nettet (Privatfoto).
Annonce:
Følg Samfund

TIP OS: Kender ved du noget om lækagen af Snapchat-billederne eller er din konto blevet hacket? Send en SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Lige nu florerer op mod 200.000 private billeder og videoer fra det sociale medie Snapchat frit på nettet efter hackere angiveligt begik indbrud i et program, der har lagret billederne.

Børnerådet efter Snapchat-læk: Skru op for rådgivning

En stor del af de private billeder er meget intime og skulle ifølge eksperter, der har set materialet, være af danske, norske og svenske unge. Hvis man selv har brugt Snapchat og finder billeder af sig selv svævende rundt på nettet, så anbefaler sikkerhedsekspert, at man kontakter myndighederne.

- Der er egentligt kun en ting og gøre, hvis man finder et billede af sig selv, og det er at gå til myndighederne. Altså melde det til politiet, siger Jens Christian Høy Monrad fra it-sikkerhedsfirmaet FireEye.

Annonce:

Snapchat-billeder vil forfølge dine børn resten af livet

Billederne regnes nemlig som stjålne, og det er derfor forbudt at opsøge, dele eller downloade dem. Man skal dog ikke regne med at politiet vil rykke ud og sætte en stopper for forbrydelsen på samme måde, som hvis det drejede sig om et barslagsmål.

- Politiets muligheder for at gribe ind over for sådan nogle forbrydelser på nettet er mere begrænsede, end de er i virkeligheden. Der findes masser af forskellige muligheder for at placere billederne på steder, hvor det er sværere juridisk tilgængeligt for myndighederne, siger Jens Christian Høy Monrad og fortsætter:

- Myndighederne kan muligvis opspore, hvem der står bag det. Og de kan muligvis se, hvem der ejer et domæne eller er ansvarlig for en server, og så kan de måske nedlægge et forbud via de retslige instanser, der er.

Hacking åbner døren til din Facebook-væg

Annonce:

I går truede internetaktivister med at organisere billederne i en database, så man let kunne søge efter enkeltpersoner ved at bruge en mail-adresse eller telefonnummer. Den skulle angiveligt publiceres i dag, søndag. Databasen vil være ulovlig at besøge, og det vil være endnu mere ulovligt at downloade og dele de stjålne billeder derfra.

Men selvom man kan håbe på, at internettes brugere vil holde sig fra de ulovlige billeder, og myndighederne konsekvent vil arbejde på at nedlægge eller lukke det domæne eller den server, de ligger på, så vil billederne aldrig forsvinde.

- Internettet glemmer aldrig. Det er nok det, man må lære af det her. Skaden er sket, siger it-sikkerhedsekspert Jens Christian Høy Monrad.

Nøgne børn på lækkede Snapchat-billeder

Han håber, at brugerne vil tage ved lære:

- Man skal blive bedre til at oplyse om konsekvenser ved at dele indhold på internettet. Læren man må tage med sig er, at når man deler et billede af sig selv i en eksplicit situation, så kan det blive misbrugt.

TIP OS: Kender ved du noget om lækagen af Snapchat-billederne? Send en SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: