Annonce:
Annonce:

Landets erhvervsskoler kæmper med forældet udstyr

Erhvervsskolerne ønsker tilskud til at opgradere nedslidte værksteder og gamle maskiner

Annonce:
Følg Samfund

Nedslidte værksteder, forældede maskiner og manglende værktøj.

Op imod halvdelen af eleverne på landets erhvervsskoler oplever, at maskiner og udstyr på deres skole ikke modsvarer virksomhedernes. Det viser en ny undersøgelse fra fagforbundet Dansk Metal ifølge Ugebrevet A4.

To ud af fem af de i alt 1176 adspurgte elever på forskellige hovedforløb svarer, at skolens maskiner ikke er up-to-date. En tredjedel peger på, at deres skole decideret mangler maskiner og udstyr.

Ifølge Per Påskesen, uddannelseschef i Dansk Metal, er det de seneste års automatisering i industrien, der har gjort, at virksomheder i dag er længder foran skolerne, hvad angår maskiner og udstyr.

- Skolerne kan ikke følge med i det tempo, som virksomhederne har. Det bliver sværere og sværere at få til at hænge sammen, for udstyret er jo absolut ikke billigt, siger han til Ugebrevet A4.

Skolerens brug af gammelt udstyr må aldrig gå ud over elevernes læringsforløb, siger erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen fra DI.

Hun mener, at der kan være en pædagogisk pointe i, at elever bruger ældre maskiner for at lære håndværket til bunds. Men er det ikke tilfældet, så duer det ikke.

Jens Olsen, uddannelseschef på erhvervsskolen Selandia i Slagelse, har oplevet flere svende, der kort efter endt læretid må tilbage på skolebænken for at opkvalificere deres allerede forældede svendebrev.

Dansk Metal ser derfor gerne, at Folketingets partier i forbindelse med næste års finanslov afsætter en del af de ikke øremærkede 1,5 milliarder kroner til at opgradere erhvervsskolernes maskiner og udstyr, skriver Ugebrevet A4.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: