Dansk imam: Jøder er afkom af aber og svin

Kontroversielle udtalelser fra en dansk imam vækker harme og kan ende med racismesag

Muhammed al-Khaled Samha. (Polfoto)
Muhammed al-Khaled Samha. (Polfoto)

Palæstinensere bør ikke dele deres land med jøder - grises og abers efterkommere.

Den barske udmelding kommer fra den danske imam Mohammed al-Khaled Samha i september i en prædiken, der nu er blevet offentliggjort på nettet af The Times of Israel.

Se videoen i bunden af artiklen.

Den kontroversielle imam siger til sine tilhørere, at muslimer ikke bør støtte en tostatsløsning mellem Israel og Det Palæstinensiske Selvstyre.

- Hvordan kan vi og alle andre muslimer med tro i hjertet acceptere en opdeling af Palæstina mellem palæstinensere og en bande af jøder, afkom fra aber og grise, spørger Samha i sin prædiken ifølge en oversættelse fra en israelsk organisation.

Se også: Sverige vækker opsigt med Palæstina-udmelding

Muslimske imamer og ledere er tidligere blevet kritiseret for at kalde jøder for svins og abers afkom, hvilket ifølge dem er en beskrivelse brugt i koranen.

Samtidig henviser Samha i sin tale til en del af koranen, hvor det beskrives, at muslimer vil slå alle jøder ihjel ved dommedag.

Det er ikke første gang, at Mohammed al-Khaled Samha bliver sat i forbindelse med kontroversielle udtalelser. Og også den seneste kan give den danske imam fra Vollsmose i Odense problemer.

Se også: Pølse stemples som racistisk

Ifølge den juridiske ekspert Jacob Mchangama, der er direktør for tænketanken Justitia, kan prædikenen fra september måske danne grundlag for en racismesag mod imamen, skriver TV2.

- Der kan være tale om dødstrusler, og det kan falde ind under racismeparagraffen. Også det med aber og svin er noget, som man vil se relativt strengt på, siger Jacob Mchangama til tv2.dk.

Se hans prædiken her:

Samha er kendt for at være en af de imamer, der rejste rundt i Mellemøsten og talte om den dårlige behandling af muslimer i Danmark, efter at Jyllands-Posten offentliggjorde Muhammed-tegningerne.

Ekstra Bladet arbejder på at få kommentar fra Mohammed al-Khaled Samha

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen