Annonce:
Annonce:

Årelang ventetid: ’Uden hjælp kan jeg dø’

Henrik Pedersen har ventet i over et år på at komme i døgnbehandling

Henrik Pedersens liv falder mere og mere fra hinanden, mens han venter på en behandlingsplads, så han kan blive helt stoffri. Foto: Ernst Van Norde.
Henrik Pedersens liv falder mere og mere fra hinanden, mens han venter på en behandlingsplads, så han kan blive helt stoffri. Foto: Ernst Van Norde.
Annonce:
Følg Samfund

Først skulle Henrik Pedersen vente i nogle uger. Uger blev til måneder, og nu er der gået et år. Han venter på at komme i døgnbehandling, så han kan få en ny start helt uden stoffer eller medicin. Men indtil videre må han vente.

Politikerne tilbyder: Fixerum og fri heroin i stedet for narkobehandling

- Det er bare blevet så svært at få en plads. Men ventetiden er farlig. Når du er narkoman og ikke kan få hjælp, så er du altså i overhængende fare for at blive sindssyg af stofferne eller dø. Det her er jo noget, jeg kan dø af, siger Henrik Pedersen.

Annonce:

Den forkerte vej
Han er 44 år og fra Vejle. Det er 24 år siden, at han første gang tog stoffer. Siden da har han samlet været clean i 13 år. Sidste gang han fik et tilbagefald gik han til misbrugscentret med det samme, for at få den behandling, han ved, virker. Men det tilbud, han fik, var medicin og samtaler.

'Jeg vil slippe stofferne, men toget er kørt'

- Så i stedet for heroin er jeg nu afhængig af metadon og benzodiazepiner. Og jeg vil også hellere have medicin end at købe illegale stoffer på gaden. Men det går den forkerte vej. Jeg får flere og flere metadoner om dagen, tiden går, og jeg kommer ikke i døgnbehandling.

- Jeg har prøvet alt - sommerhus, ambulant behandling, forbehandling, men det er aldrig lykkedes at blive stoffri med de metoder. Heller aldrig på egen hånd. Selv om jeg virkelig har prøvet, siger Henrik Pedersen.

Holder ikke hvad, de lover
Derfor har han nu gjort alt, hvad han kan, i over et år for at komme i døgnbehandling.

Annonce:

- Jeg kommer på misbrugscentret mandag, onsdag og fredag. Hver gang spørger jeg, hvorfor jeg ikke kommer af sted? Hvorfor trækker det i langdrag? Jeg har virkelig prøvet på alle tænkelige måder at få en plads. Jeg blev jo lovet allerede at komme af sted før jul sidste år.

Henrik Pedersens parforhold gik i stykker i april, da hans tidligere kæreste heller ikke kunne overskue, hvornår Henrik ville få hjælp til at komme ud af det, der nu er et langvarigt tilbagefald.

- Jeg mister mere og mere på min vej jo længere tid, der går, før jeg kommer i døgnbehandling. Det er jeg sgu ked af.

Henrik har nu langt om længe fået lovning på en plads om et par uger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: