Annonce:
Annonce:

'Jeg vil slippe stofferne, men toget er kørt'

Selv om Frank Holm vil ud af sit misbrug, kan han ikke få den nødvendige hjælp

Annonce:
Følg Samfund

Frank Holm har været afhængig af stoffer så længe, han kan huske. Han erindrer dog ikke, at det nogensinde før har været så svært at få hjælp til at stoppe.

Politikerne tilbyder: Fixerum og fri heroin i stedet for narkobehandling

- Jeg ved efterhånden ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg vil gerne slippe stofferne, men det er som om, at det tog er kørt. Det er meget lang tid siden, jeg er blevet tilbudt hjælp, selv om det er synligt for enhver idiot, hvad jeg har brug for, siger Frank Holm.

Eneste der hjælper
Frank Holm på 50 er misbruger af heroin. Det er én gang lykkedes ham at blive stoffri, da han kom i døgnbehandling i 2003. En succes, der desværre endte, da Frank Holm mistede sin far og ikke kunne tackle følelserne selv.

Men behandlingen er den eneste, der har kunnet få ham væk fra stofferne, og derfor vil han gerne i døgnbehandling igen.

Annonce:

Behandlingsgaranti er et blålys
Frank Holm er fra København, men opholder sig lige nu i Fredericia. Han har svært ved at forstå de metoder, der bliver brugt begge steder i øjeblikket.

- Vi har officielt behandlingsgaranti i Danmark, så vi bliver henvist til substitutionsbehandling med metadon eller hvad, der lige hitter nu, for medicin er billigere end døgnbehandling. Men hvad har vi en behandlingsgaranti for, hvis man ikke har afsat penge eller midler til det? Så er det jo bare et blålys, siger han.

Frank Holm vil gerne et sted hen, hvor der er socialpædagogiske kompetencer og omsorg, og hvor han kan komme til hægterne stille og roligt.

- I døgnbehandling ser de på mig som person og kommer tæt ind på livet af mig. De lærer mig at kende og laver en plan for, hvordan det skal foregå, når jeg vender hjem igen. Derfor er døgnbehandling så vigtigt. Vi er jo ikke ens alle sammen, siger Frank Holm.

Annonce:

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere misbrugere på venteliste til en plads til døgnbehandling. Mange af dem tør ikke råbe op, da de er bange for at det kan sætte dem endnu længere tilbage i behandlingskøen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: