Annonce:
Annonce:

Kom helt tæt på vandhelvede: Her pumper de 60.000 liter i minuttet

Gå på opdagelse i Elling i grafikken herunder: Den nordjyske by Elling er fortsat hårdt ramt efter torsdagens massive regnvejr

Annonce:
Følg Samfund

Det massive regnvejr i Nordjylland torsdag giver fortsat efterdønninger, og både Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen arbejder lige nu i døgndrift for at få den nordjyske hverdag på ret køl.

- Det presser mest på i Elling, hvor hjemmeværnet i hvert fald arbejder til i morgen tidlig, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Michael Elkjær.

Sejlede i kajak gennem oversvømmet by: Folk blev sure

I disse minutter arbejder 13 pumper på højtryk midt i Elling, oplyser Beredskabsstyrelsen, som har 18 medarbejdere i turnus natten til lørdag. Her har de netop modtaget tre ekstra pumper.

- Vi er fortsat i Elling med massiv pumpekapacitet, og vi pumper lige nu 60.000 liter vand i minuttet, oplyser chefvagt ved Beredskabsstyrelsen i Nordjylland, Liselotte Rask, til Ekstra Bladet.

 

Annonce:

Huse ødelagte
I Elling er de er hårdest ramt på Vestergårdsvej, hvor størstedelen af vejens huse nærmest er ødelagte, vurderer Egon Svendsen, hvis hus også er oversvømmet.

- Vandet er faktisk sunket lidt nu, og det er ved at være nogenlunde normalt igen. Så vi håber, det går. Men skaderne er ganske alvorlige. Jeg vil tro, at 16 ud af de 20 huse her mere eller mindre er ødelagte, siger han.

Topdanmark i kovending - nu vil de godt hjælpe

Over for ham bor Mogens og Agnete Christensen. De forsøgte i løbet af dagen i går at holde vandmasserne ude af huset ved at sætte sandsække foran hoveddøren.

- Men vi kunne intet stille op, der kunne ikke være mere vand i åen, siger han fra et sommerhus i Frederikshavn, hvor han er midlertidigt indlogeret med sin kone.

 

Et godt flow
I mellemtiden fortsætter vandet i Uggerby Å i Vendsyssel med at stige, og her ved man endnu ikke, hvornår vandproblemerne er løst.

Annonce:

- Selv om vandet stiger i Uggerby Å, er der et godt flow igennem, og på et eller andet tidspunkt må det jo vende, siger Knud Børge Møller, der er beredskabschef i Hjørring, til Ritzau.

Forsøgte at redde huse fra vandmasser: Vi måtte give op

Selv om det regner fredag aften, håber han på en rolig lørdag, og der har da også fredag været lyspunkter.

- Vi havde 30 afspærringer i morges, da vi startede. Det er faldet til 23 sidst på dagen, siger beredskabschefen fredag aften.

Togdriften mellem Aalborg og Frederikshavn har været indstillet siden torsdag, men Banedanmark lørdag åbner op for strækningen mellem Aalborg og Hjørring.

Det er endnu uvidst, hvornår den sidste del af strækningen til Frederikshavn kan åbnes.

Tv: De sejler på gaden i Elling

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: