Annonce:
Annonce:

Minister: Ingen national handlingsplan ved skybrud

Forsikringsselskaberne må tage deres opgave alvorligt og hjælper boligejere, der er forsikret mod vandskader

Annonce:
Følg Samfund

Der er ikke brug for en national handlingsplan, som kan hjælpe de boligejere, der bliver ramt af skybrud og oversvømmelser.

Til gengæld er der brug for, at forsikringsselskaberne tager deres opgave alvorligt og hjælper de boligejere, der har forsikret sig mod vandskader.

Det er budskabet fra miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i lørdagens udgave af Politiken.

Brancheforeningen Forsikring & Pension har efterlyst en statslig indsats og handlingsplan rettet mod de mest udsatte boligområder og boligejere. En ny kortlægning af skybrud har vist, at skybrudsskader rammer de samme ejendomme igen og igen.

- Jeg vil gerne sige meget klart, at det er skuffende, hvis forsikringsselskaberne løber fra det ansvar, som jeg synes, de har i denne situation, siger hun til avisen.

- Der er tale om boligejere, der måske har været gode kunder i de samme forsikringsselskaber i årtier - og når det trods alt er så få huse, der er i risikogruppen - bør selskaberne også kunne hjælpe de kunder, mener ministeren.

Hun henviser til en nyere undersøgelse, hvor alle relevante parter, også forsikringsselskaberne, satte sig for at finde ud af, hvor mange husejere der bor så uheldigt, at de ikke kan få en vandskadeforsikring.

- Vi fandt frem til, at det kun var to husejere. På den baggrund mente vi ikke, der var grundlag for at iværksætte store nationale tiltag. Måske holder det tal ikke længere, men så må vi have nogle mere korrekte tal på bordet, siger ministeren.

Mens ministeren afviser nationale handlingsplaner, er både Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti klar til at se nærmere på, hvad man kan gøre for de boliger og boligejere, der befinder sig i den konstante risikozone.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: