Annonce:
Annonce:

Nu igen: Mere regn til Nordjylland - resten går fri

I løbet af weekenden kommer regnen igen til Nordjylland, men den hårdt prøvede del af Danmark undgår endnu en syndflod. Resten af landet går fri

Så vådt var det tidligere på ugen i Elling. (Video: René Schütze. Redigering: Mikkel Cramon)
Annonce:
Følg Samfund

Har du billeder af oversvømmelserne, eller er du selv hårdt ramt, så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Hvis du er fra Nordjylland, så skal du ikke pakke regntøjet alt for langt væk.

Lørdag eftermiddag starter ellers tørt, men så vender vandbæstet tilbage til Nordjylland.

Det fortæller vagtchef i DMI, Mogens Rønnebæk til Ekstra Bladet.

- Vi får sådan set en tørt start på dagen i Nordjylland, men når vi nærmer os eftermiddagen, begynder det at dryppe igen. Det starter stille og roligt, men henover aften og i nat kommer der mere regn. Der kan godt komme op til 5 mm, men det bliver på ingen måder en syndflod, siger Mogens Rønnebæk.

TV: Sådan bliver du mindst våd i regnvejret

DMI: Derfor regner det så vildt lige nu

Annonce:

Også søndag og mandag kan nordjyderne se frem til regn.

- Næste uge ser ud til at blive bedre, men det bliver stadig meget ustadig og klassisk efterårsvejr, siger Mogens Rønnebæk.

Et kig på resten af landet de kommende dage viser, at nordjyderne igen har trukket det våde Sorteper. I første omgang går resten af landet fri.

- Foreløbigt er det tørvejr over det meste af landet, og det er jo meget fint på en lørdag, hvor folk har fri. Så udover Nordjylland har det meste af landet har en tør lørdag, men henover natten breder regnvejret sig til resten af landet.

Forsøgte at redde huse fra vandmasser: Vi måtte give op

Her bliver weekenden sjaskvåd

- I morgen er vi lidt todelte, hvor Sjælland, Lolland-Falster, Bornholm og lidt af Fyn har tørvejr, hvor det så regner i store dele af resten af landet, siger Mogens Rønnebæk.

Annonce:

De seneste par dage, har det væltet ned i Nordjylland, og de 86,9 millimeter, der blev målt i byen Lendum i løbet af et døgn, er den næsthøjeste mængde nedbør på et døgn, der er målt i en oktober måned siden DMI startede med at registrere nedbøren i 1874. Rekordnedbøren er fra 1982, hvor der faldt 100,8 millimeter på et døgn.

I alt blev der målt 148 millimeter i løbet af to døgn på målestationen i Lendum, og de store nedbørsmængder har blandt andet medført, at flere åer er gået over deres breder, så mange veje og huse fortsat står under vand.

Har du billeder af oversvømmelserne, eller er du selv hårdt ramt, så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: